ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Διαμαρτυρία στο υποκατάστημα της Alpha Bank για τις κατασχέσεις μισθών εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή του υποκαταστήματος Αργοστολίου της Alpha Bank πραγματοποίησε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, προκειμένου να καταγγείλει τις κατασχέσεις μισθών εκπαιδευτικών για χρέη.
Σε ανακοίνωση η ΕΛΜΕ ΚΙ σημειώνει:
«Συνεχίζουμε αγωνιστικά και με αλληλεγγύη ενάντια στις κατασχέσεις μισθών για χρέη από τις τράπεζες!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή του υποκαταστήματος Αργοστολίου της Alpha Bank. Καταγγέλθηκαν οι κατασχέσεις μισθών εκπαιδευτικών για χρέη, ακόμη και σε περιπτώσεις που έχουν υπαχθεί στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν το προηγούμενο δεκαπενθήμερο «ότι έχει γίνει λάθος» το πρόβλημα συνεχίζεται. Είναι απαράδεκτο οι συνάδελφοι να «τρέχουν» να πληρώσουν λογαριασμούς μέσω του λογαριασμού τους ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ, για να προλάβουν ό,τι μπορούν πριν το πλιάτσικο. Το ίδιο είχε συμβεί παλιότερα και με το λογαριασμό της ΕΛΜΕ-ΚΙ που ήταν στο όνομα συναδέλφου με χρέη.
Κράτος και τραπεζίτες δεν αφήνουν τίποτε.
Επιπλέον, καταγγέλθηκαν κωλύματα στις αναλήψεις των ποσών που έχουν εξαγγελθεί αλλά και στους όρους που γίνεται η ανάληψη (ουρές, διακοπές λειτουργίας ή λειτουργία περιορισμένου αριθμού ATM κοκ). Τα ίδια ισχύουν και για τους συνταξιούχους συναδέλφους που υποβάλλονται σε πολλαπλή ταλαιπωρία.
Ο διευθυντής κ. Τσιρώνης είπε ότι “κατασχέσεις σε μισθοδοσίες δεν γίνονται”, ενώ στην πράξη άλλα συμβαίνουν, όπως με συγκεκριμένα και ονομαστικά στοιχεία παρουσίασε το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Δεσμεύθηκε να μεταφέρει το ζήτημα στη διοίκηση της Τράπεζας, ώστε να υπάρξει λύση.
Οι συνδικαλιστές κάλεσαν σε συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και στις επιτροπές αλληλεγγύης και σε δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, που θα ενταθούν με το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στηρίζει όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ κλπ) και που εκπονείται από κοινού με ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ.»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget