ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο στρατός σφυροκοπά με βαρέα όπλα

Το σκηνικό των βομβαρδισμών και κατοικημένων περιοχών από την πλευρά των δυνάμεων της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου - στρατό και δυνάμεις των εθελοντικών ταγμάτων που συγκροτούν κυρίως μέλη του φασιστικού «Δεξιού Τομέα» και φασίστες από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες που τους συνδράμουν - συνεχίστηκε και χτες. Οι πολιτοφύλακες τωναυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκκαι του Λουγκάνσκ καταγγλέλουν το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 21 παραβιάσεις της έτσι και αλλιώς στα χαρτιά, συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ. Το προάστιο Ζαΐτσεβο, όπως και η περιοχή Πετρόφσκι, το ορυχείο Αμπακούμοφ, οι οικισμοί της Καλινόφκα, Νικολάιγεφκα, Σακχάνκα, Σπαρτάκκαι οι μικρές πόλεις της Γκορλόφκα και της Γιασινοβάταγιαήταν τα σημεία που δέχτηκαν τα περισσότερα πυρά.
Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά οι πολιτοφυκακές του Ντονέτσκ ανέφεραν ότι οι ουκρανικές εκτόξευσαν τουλάχιστον μια οβίδα από σύστημα πυροβολικού 2S7 Pion, που κατασκευαζόταν στην ΕΣΣΔ από την δεκαετία του '70 για την αναχαίτιση στα 50 χιλιόμετρα επίθεσης ακόμα και με πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Το τμήμα της οβίδας βρέθηκε 47 χιλιόμετρα μέσα στη γραμμή αντιπαράθεσης, είναι διαμετρήματος 203 χιλιοστών, πράγμα που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας του Μινσκ. Παρά τις εξαγγελίες του Ουκρανού Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, για απόσυρση βαρέων όπλων ως 100 χιλιοστά, αποδεικνύεται ότι η χρήση τους από τον ουκρανικό στρατό συνεχίζεται απροκάλυπτα, ενώ και η δήθεν ουδέτερη ζώνη των 30 χιλιομέτρων επίσης δεν γίνεται σεβαστή.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ρωσική κυβέρνηση απαντώντας στις πιέσεις που δέχεται από τους «Αμερικάνους και Ευρωπαίους εταίρους» της με αφορμή την κατάσταση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την απαγόρευση της δράσης στη Ρωσία της αμερικανικής οργάνωσης Εθνικό Ιδρυμα για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy), που πρόκειται ουσιαστικά για παραμάγαζο της CIA, με την αιτιολογία ότι αποτελούσε «απειλή του συνταγματικού συστήματος της Ρωσίας, της αμυντικής ικανότητας της χώρας και της ασφάλειάς της». Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίαςΝτμίτρι Πεσκόφ «η απαγόρευση δραστηριοτήτων ενός οργανισμού ή μια μη κυβερνητική οργάνωση που έχει γίνει ανεπιθύμητη, δεν σημαίνει τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών των Ρώσων πολιτών».



Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget