Απολύσεις από την επιχείρηση «ΣΟΒΕΛ» στη Μαγνησία

Με 15 απολύσεις «σφράγισε» τη συγχώνευσή της με τη βελγική εταιρεία «Viohalco SA» η επιχείρηση «ΣΟΒΕΛ», θυγατρική της «ΣΙΔΕΝΟΡ», στον Αλμυρό Μαγνησίας. Τις απολύσεις καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν, για να αντιμετωπίσουν τις απολύσεις και την επίθεση στα δικαιώματά τους.
Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο αναφέρει:«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης της εταιρείας "ΣΙΔΕΝΟΡ" στην οποία ανήκει και η "ΣΟΒΕΛ" Αλμυρού για τη διασυνοριακή συγχώνευσή της με την "Viohalco SA", με την οποία πανηγύριζε και ανακοίνωνε λαμπρές ημέρες για την εταιρεία και τους εργαζόμενους και ήρθαν χθες οι πρώτες 15 απολύσεις εργαζομένων από την "ΣΟΒΕΛ" Αλμυρού, να επιβεβαιώσουν ότι οι συγχωνεύσεις και οι απορροφήσεις των εταιρειών γίνονται για τη μεγαλύτερη κερδοφορία τους και όχι για το συμφέρον των εργαζομένων».
Υπενθυμίζει ότι πρόσφατα η επιχείρηση «στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας" είχε επιβάλει ατομικές συμβάσεις εργασίας στο σύνολο του προσωπικού με μειώσεις 15% τις οποίες είχε βαφτίσει προσωρινές οι οποίες όμως παραμένουν μέχρι και σήμερα» και εξηγεί ότι οι απολύσεις έχουν στόχο «να απαλλάξουν την εταιρεία από τα "βαρίδια", όπως θεωρούν οι εργοδότες τα εργασιακά δικαιώματα, με στόχο να αυγατίσουν τα κέρδη τους το επόμενο διάστημα».
Το Συνδικάτο Μετάλλου είχε επισημάνει έγκαιρα τους αρνητικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας εναντίον των εργαζομένων και είχε καλέσει τους εργαζόμενους να δώσουν οργανωμένη απάντηση στην επίθεση της εταιρείας. Αντιμέτωποι με ανάλογη επίθεση βρίσκονται εξάλλου οι εργαζόμενοι σε μια σειρά επιχειρήσεις: «Οι εργοδότες αποθρασυμένοι από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την οποία στηρίζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ, με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, με το οποίο διατηρούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των δύο προηγούμενων μνημονίων και το εμπλουτίζουν με νέα αντεργατικά μέτρα, προχωρούν σε μία ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση εναντίον των εργαζομένων», σημειώνει το Συνδικάτο και προσθέτει: «Για παράδειγμα, Χαλυβουργία του Μάνεση παρέτεινε για ακόμη 3 μήνες την επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών των εργαζομένων, η απλήρωτη εργασία γενικεύεται, οι υποχρεωτικές άδειες και άδειες άνευ αποδοχών είναι κανόνας κ.ο.κ».
Το Συνδικάτο διεκδικεί: Να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να μην προχωρήσει η εργοδοσία σε νέες. Να σταματήσει οποιοσδήποτε αντεργατικός σχεδιασμός (διαθεσιμότητα, εκ περιτροπής εργασία). Να καταργηθούν οι ατομικές συμβάσεις και να επανέλθουν οι μισθοί και τα ημερομίσθια στα προηγούμενα επίπεδα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget