Να υπογράψει η κυβέρνηση το μνημόνιο εντός του Αυγούστου ζήτησε ο Ευ. Μεϊμαράκης

Μονόδρομο εμφανίζει την υπογραφή του 3ου μνημονίου ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης και με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να δικαιολογήσει σαν αναγκαία τη στήριξη του κόμματός του στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Μετά τη συνάντηση που είχε με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ζήτησε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση τον Αύγουστο και το μνημόνιο να στηριχθεί από τις δυνάμεις που ψηφίζουν ήδη τα αντιλαϊκά μέτρα.
Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε εάν τελικά κλείσει η κυβέρνηση μια συμφωνία μέσα στον Αύγουστο και μπορέσουμε με την ψυχραιμία και τη συναίνεση που απαιτείται αυτές τις ώρες να οδηγήσουμε την οικονομία και τη χώρα προς το δρόμο της ανάπτυξης και της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».
Ωστόσο, με τις δηλώσεις του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης φρόντισε να διατηρεί τις αποστάσεις από την πολιτική της κυβέρνησης τους πρώτους έξι μήνες και με την κριτική να επιχειρεί να δικαιώσει την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Ανέφερε ότι «δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία, εάν υπήρχε μια διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη, σήμερα δεν θα υπήρχαν. Δηλαδή, η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν γίνει ελλείμματα και το τραπεζικό σύστημα λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών χρειάζεται και πάλι ανακεφαλαίωση».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget