ΓΑΛΛΙΑ - ΚΑΛΕ Σκοτώθηκε κι άλλος μετανάστης

Οι κυνηγημένοι μετανάστες ρισκάρουν τη ζωή του
ς για να περάσουν από το Καλέ της Γαλλίας στη Βρετανία
Ενταση του ανθρωποκυνηγητού αναγγέλλουν οι αρχές
Τους εννιά φτάνουν πλέον οι μετανάστες που από τις αρχές του περασμένου Ιούνη έχουν σκοτωθεί στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την υποθαλάσσια σήραγγα που συνδέει Γαλλία και Βρετανία, καθώς χτες το πρωί Γάλλοι πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό ενός νεαρού Σουδανού, κοντά σε έξοδο αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στον τερματικό σταθμό της σήραγγας. Οι αρχές εικάζουν ότι το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη ο άνδρας παρασύρθηκε ενώ προσπαθούσε να σκαρφαλώσει σε τρένο που μετέφερε φορτηγά. Ο όμιλος«Eurotunnel», που διαχειρίζεται τη σήραγγα που διασχίζει τη θάλασσα της Μάγχης, ανέφερε ότι από την αρχή του 2015 έχει «αναχαιτίσει» με δικά του μέσα πάνω από 37.000 μετανάστες.
Την περασμένη Παρασκευή, μια 23χρονη γυναίκα από την Ερυθραία τραυματίστηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο κοντά σε έξοδο αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στον τερματικό σταθμό της σήραγγας.
Τα περιστατικά αυτά είναι ενδεικτικά της «Οδύσσειας» δεκάδων χιλιάδων μεταναστών από αφρικανικές και άλλες χώρες, που πασχίζουν να ξεφύγουν από πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καπιταλιστική βαρβαρότητα με την ελπίδα να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.

Η εταιρεία «Eurotunnel» ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2015 προβλέπεται η κατασκευή «νέων περιφράξεων γύρω από τις αποβάθρες αναχώρησης», όπως και ότι «το δυναμικό φύλαξης διπλασιάστηκε», ενώ σημείωσε όλο νόημα πως τα κείμενα για τη λειτουργία της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη «απαιτούν από τα κράτη... να επιτρέπουν στην εταιρεία να διενεργεί τη μεταφορική δραστηριότητά της σε πλήρη ασφάλεια». Ετσι, ζήτησε να υπάρξει «μια κατάλληλη αντίδραση των κρατών». Ενταση του ανθρωποκυνηγητού προανήγγειλε ουσιαστικά και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, που είπε ότι θα αυξηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή. Από τη μεριά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός,Ντέιβιντ Κάμερον, από τη Σιγκαπούρη όπου πραγματοποιεί περιοδεία, έκανε λόγο για «πολύ ανησυχητική κατάσταση» και εξέφρασε ετοιμότητα συνεργασίας με τις γαλλικές αρχές για τη διευθέτηση του θέματος. Βεβαίως, όταν οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστών δυνάμεων μιλούν για «διευθέτηση» της κίνησης των μεταναστών αναφέρονται σε μεθόδους που θα τους επιτρέψουν να «ελέγχουν» τις ροές των μεταναστών ανάλογα με τις ανάγκες των μονοπωλίων τους σε φτηνά εργατικά χέρια.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget