Νέες επιδρομές κατά των Κούρδων σε Τουρκία και Ιράκ, εξαπέλυσε η Άγκυρα

Διαστάσεις ανοιχτού πολέμου σε βάρος των Κούρδων σε Τουρκία, Συρία και Ιράκ, παίρνουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην περιοχή, που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, με πρόσχημα την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.
Σήμερα Πέμπτη, μαχητικά F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν μια νέα σειρά επιδρομών εναντίον στόχων του PKK στα βουνά του βόρειου Ιράκ, όπου έχει καταφύγει το επιτελείο της κουρδικής οργάνωσης, καθώς και στην Τουρκία.
Οι Κούρδοι του ΡΚΚ, αλλά και αυτοί της Συρίας και του Ιράκ, αποτελούν προτεραιότητα για τις τουρκικές δυνάμεις, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία από μία εβδομάδα αεροπορικών επιδρομών. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο τουρκικός στρατός ανέφερε δεκάδες αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων του PKK, αλλά μόνο τρία εναντίον του ΙΚ, στις 25 Ιουλίου. Επίσης οι αρχές ανακοίνωσαν χθες πως από τις 20 Ιουλίου έχουν συλληφθεί στην Τουρκία περίπου 1.300 πρόσωπα, τα 847 από τα οποία ως ύποπτα για σχέσεις με την κουρδική εξέγερση, έναντι 137 για σχέσεις με το ΙΚ.
«Στόχος οι Κούρδοι - όχι το ΙΚ» λέει ο Ντεμιρτάς
Για στοχοποίηση των Κούρδων έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος είπε ότι βασικός στόχος των πρόσφατων στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας είναι να αποτραπεί η ενοποίηση των εδαφών όπου ζουν Κούρδοι στη Συρία και όχι να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Ντεμιρτάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς, επεσήμανε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σέρνει την Τουρκία σε μια σύρραξη για να εκδικηθεί επειδή έχασε την πλειοψηφία στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.
Δύο νεκροί από επίθεση στην πόλη Τσινάρ
Την ίδια ώρα συνεχίζονται και τα αντίποινα του ΡΚΚ στις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές.
Σήμερα το πρωί, ένας αστυνομικός κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν από πυρά προερχόμενα από ένα όχημα ενώ βρίσκονταν μπροστά από τεϊοποτείο κοντά στην πόλη Τσινάρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης απέδωσαν την επίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε αργότερα πως μέλη του PKK σκότωσαν τρείς τούρκους στρατιώτες σε επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον τάγματος του στρατού σήμερα στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ. Πρόσθεσε πως ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις εστάλησαν στην περιοχή και πως η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget