«Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών»: Παρέμβαση για τα προβλήματα των πυροσβεστών

Παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να εκφράσει την αγανάκτηση των πυροσβεστών, που καλούνται και στη φετινή αντιπυρική περίοδο κάτω από αντίξοες, επικίνδυνες και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, να καλύψουν τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις του κρατικού συστήματος πυροπροστασίας, σε δομές, προσωπικό και μέσα, πραγματοποίησε στις 25 και 29 Ιούλη η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ).
Όπως ενημερώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΑΚΠ:
«Οι ελλείψεις αυτές, αντιμετωπίστηκαν για ακόμη μια χρονιά από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, με σωρεία γενικών επιφυλακών για το πυροσβεστικό προσωπικό για όλα τα δασικά συμβάντα, όπως και αυτά που μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από την υπάρχουσα δύναμη, αλλά και με παράνομη υπέρβαση ωραρίου ακόμη και μετά τη λήξη των συμβάντων.
Πέραν λοιπόν των συνεπειών από τις μεγάλες καταστροφές εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών, που πλήττουν και φέτος την πατρίδα μας και το θάνατο δύο συμπολιτών μας λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν, αρκετοί συνάδελφοί μας κινδύνευσαν και τραυματίστηκαν, ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα κάηκε στην πυρκαγιά της Λακωνίας.
Η παρέμβαση της ΕΑΚΠ και οι καταγγελίες της για τα συγκεκριμένα γεγονότα, πραγματοποιήθηκαν προς το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της παράταξης.
Κατά τη συνάντηση κατατέθηκε από την ΕΑΚΠ ψήφισμα διαμαρτυρίας, που περιλαμβάνει και πλήρες υπόμνημα για την υλοποίηση των σημαντικών αιτημάτων μας, που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και το δίκτυο πυρασφάλειας της χώρας.
Απαιτήσαμε την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των πυροσβεστών, όπως η προστασία του ωραρίου, η εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας στην εργασία, η μονιμοποίηση όλων των 5ετούς θητείας και συμβασιούχων συναδέλφων, η αποκατάσταση συναδέλφων μας σε θέματα μεταθέσεων, αδειών και οφειλόμενων αμοιβών.
Τονίσαμε την πλήρη αντίθεση της ΕΑΚΠ με τη συναινετική και συμβιβαστική τακτική της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, της Ένωσης Αξιωματικών και των περισσότερων πρωτοβάθμιων ενώσεων, που με τη στάση τους υπονομεύουν τα δικαιώματα και τα αιτήματα των πυροσβεστών και βάζουν πλάτη για να περάσουν ακόμη πιο επώδυνα μέτρα σε βάρος μας και σε βάρος της πυρασφάλειας της χώρας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα άλλωστε, αποτελούν, η προώθηση της επαγγελματικής ασφάλισης, καθώς και η προσπάθεια καθιέρωσης του εθελοντισμού σε βασικό και όχι επικουρικό πυλώνα της πυροπροστασίας, όπως επιβάλλουν οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Δηλώσαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του εργασιακού μας χώρου, καθώς και ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τη ζωή των πυροσβεστών και όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας.
Η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών" καλεί όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν την προσπάθειά της, για την υλοποίηση του αγωνιστικού - διεκδικητικού πλαισίου που προτείνει, ως μοναδική λύση αντίστασης και αντεπίθεσης απέναντι στις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε».
Διαβάστε στο συνημμένο το ψήφισμα διαμαρτυρίας της ΕΑΚΠ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget