Εθελοντική στράτευση των γυναικών εξετάζει το υπουργείο Άμυνας

Υπό εξέταση είναι η εθελοντική στράτευση των γυναικών προκειμένου να αποδεσμευθούν ένοπλες δυνάμεις από υπηρεσίες που είναι δυνατόν να στελεχωθούν από γυναίκες.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την Τρίπολη όπου παραβρέθηκε σε τελετή ορκωμοσίας νεοσύλλεκτων.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας ανάφερε πως «η σκέψη που υπάρχει, και θα την εξετάσουμε με τους αρχηγούς και τα επιτελεία, είναι η δυνατότητα της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών» και πρόσθεσε ότι «όποιες το θελήσουν, θα μπορούν να υπηρετήσουν σε εθελοντική βάση τις Ένοπλες Δυνάμεις, να λάβουν τη βασική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν, σε περίπτωση που χρειαστεί, να αντιμετωπίσουν επάξια τον οποιοδήποτε κίνδυνο για την πατρίδα μας, και παράλληλα να στελεχώσουν υπηρεσίες που θα μπορέσουν να αποδεσμεύσουν άλλες δυνάμεις για την παραμεθόριο».
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Π. Καμμένου στόχος είναι η αποδέσμευση μάχιμων δυνάμεων και το ερώτημα που προκύπτει είναι μόνο για τη φύλαξη των συνόρων ή και για συμμετοχή σε αποστολές στο εξωτερικό υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ όπως ήδη έχει συμβεί κατά καιρούς.
Άλλωστε η σχέση με το ΝΑΤΟ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εξαιρετική καθώς η ελληνική κυβέρνηση παρέχει τη δυνατότητα στο ΝΑΤΟ να εγκαταστήσει στρατιωτική βάση σε νησί του Αιγίου και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Τζενς Στόλτενμπεργκ, σε δηλώσεις του είχε αναγνωρίσει ότι «η Ελλάδα διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη Νότια Ευρώπη» και εξήρε την νατοική αφοσίωση της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας πως «κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν έχει συνδέσει την οικονομική κρίση με την παραμονή στο ΝΑΤΟ. Το αντίθετο, πάντα διατρανώνουν την αφοσίωσή τους στο ΝΑΤΟ και εγώ το χαιρετίζω αυτό».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget