Αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Την αγωνιστική της αλληλεγγύη εξέφρασε η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του ταξικού κινήματος, με επικεφαλής μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, επισκέφθηκε και συνομίλησε με τις καθαρίστριες, οι οποίες είναι απολυμένες από τις αρχές του 2013, στο χώρο που επί μήνες έχουν στήσει τις σκηνές του αγώνα.
Καταδίκασαν την κοροϊδία που συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να προτείνει διάφορες δήθεν «λύσεις», εκτός βεβαίως από αυτή της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρες ωράριο και αντίστοιχες αποδοχές. Με την πολιτική της παρατείνει το καθεστώς της ελαστικής εργασίας με 4ωρο, με μισή δουλειά, μισή ζωή και δικαιώματα, σε προσωποπαγή και όχι οργανική θέση. Αποδεικνύεται  ότι στόχος είναι η συνολική ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των δημόσιων κτιρίων, με ανάθεσή της σε εργολάβους, σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των καθαριστριών και της δημόσιας υγείας.
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επέδωσε στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες το ψήφισμα που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και το οποίο υπερψηφίστηκε από τους αντιπροσώπους του συνεδρίου.
Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:
«Ψήφισμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
Αλληλεγγύη στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών
Το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που δεν επαναπρόσλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επαναπροσλαμβάνει όλες τις απολυμένες καθαρίστριες αλλά απολύει και 300 από αυτές. Αθέτησε τις υποσχέσεις της, κορόιδεψε τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών. Αντί για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, σε άλλες έδειξε το δρόμο της απόλυσης και σε άλλες μισή δουλειά, μισή ζωή και δικαιώματα. Απαιτούμε εδώ και τώρα να επαναπροσληφθούν όλες οι απολυμένες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών.
Ούτε μια απολυμένη, όλες στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ, όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις απολυμένες καθαρίστριες, να οργανώσουν την πάλη για όλους τους απολυμένους εργαζόμενους. Οργανώνουμε τον αγώνα καθημερινά, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους.
Πορευόμαστε όλοι μαζί, κάτω από το σύνθημα: 
"Δουλειά για όλους, μόρφωση - ασφάλιση - Υγεία. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία"».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget