Τοποθέτηση του Ν. Καραθανασόπουλου για τη διαδικασία συζήτησης του ν/σ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (VIDEO)

Την αντίρρηση του ΚΚΕ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία συζητείται τονομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλώνεξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.



Η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου, που έχει τον τίτλο «ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Υπέρ της συζήτησης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψήφισαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και η Χρυσή Αυγή, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν κατά. Η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ αντιπρότειναν να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος και το ΚΚΕ με την κανονική διαδικασία.  
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι είναι παραπλανητικός ο τίτλος του νομοσχεδίου περί «επανεκκίνησης της οικονομίας». Όπως είπε, ο στόχος δεν είναι να ανακουφίσει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά να αντλήσει έσοδα για το δημόσιο.
Επίσης στηλίτευσε το γεγονός ότι στο σχέδιο νόμου έχουν ενταχθεί άσχετες διατάξεις όπως αυτή για το ΤΑΙΠΕΔ, γεγονός που δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά για το τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση με το Ταμείο.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget