Κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ στο υπουργείο Υγείας

Με τη μαχητική παρουσία αναπήρων, χρονίως πασχόντων και των γονιών τους έγινε την Τετάρτη το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού ΥγείαςΠαναγιώτη Κουρουμπλή και της αντιπροσωπείας τηςΣυντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.



Κατά την κινητοποίηση οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα με αιτήματα για δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και αποκατάστασης στους αναπήρους και στους χρονίως πάσχοντες.
Η αντιπροσωπεία παρέδωσε -και ταυτόχρονα ανέπτυξε- πολυσέλιδο υπόμνημα στον υπουργό «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους απ' την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η αντιπροσωπεία στις πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων ζητώντας να σταματήσουν γιατί πολλοί τις διακόπτουν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη γύμνια στον τομέα της αποκατάστασης που κυριολεκτικά είναι στα χέρια των ιδιωτών καθώς από τα 2.000 κρεβάτια που έχει ανάγκη η χώρα μόνο 200 ανήκουν στο δημόσιο τομέα -και αυτά στην Αθήνα.
Ο υπουργός επικαλέστηκε δυσκολίες, υποσχόμενος ότι θα μελετήσει τα αιτήματα και συναρτώντας τις τελικές απαντήσεις του από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget