Σαν γνήσιος υπερασπιστής της συμφωνίας που επεκτείνει την αντιλαϊκή πολιτική εμφανίζεται η κυβέρνηση

Γαϊτανάκι με τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη που σηματοδοτεί την επέκταση της αντιλαϊκής πολιτικής παίζουν κυβέρνηση και δανειστές.
Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να υπερασπίζεται τη συμφωνία και να αφήνει αιχμές προς τους δανειστές ότι θέτουν ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτή. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του πρωθυπουργούΑλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει «κατά γράμμα» τη συμφωνία και αναμένει το ίδιο και από τους εταίρους της.
Οι θεσμοί-τρόικα θεωρούν πως η κυβέρνηση ενώ δηλώνει ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία δεν το κάνει, με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος και να συντηρείται η συζήτηση για έξοδο από το ευρώ είτε από επιλογή είτε από ατύχημα.
Συνεπώς, κοινή συνισταμένη για την κυβέρνηση και τους δανειστές είναι η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη που έχει προκαλέσει αντιδράσεις -και εντός του ΣΥΡΙΖΑ- διότι πρόκειται για μια συμφωνία αντιλαϊκή και την οποία η συγκυβέρνηση αποφεύγει να εμφανίσει στη Βουλή!
Το τι σημαίνει για το λαό η επίμαχη συμφωνία αποκαλύπτεται στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, δηλαδή τα λίγα ψίχουλα προς τους εξαθλιωμένους θα τα πληρώσουν οι φτωχοί, ενώ δανειστές και κεφαλαιοκράτες μένουν στο απυρόβλητο. Το ανάλογο συνιστά και το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει ό,τι περισσότερο μπορεί από τα «μνημονιακά χαράτσια» που επιβλήθηκαν στο λαό!
Προφανώς, το ζητούμενο για τους θεσμούς-τρόικα είναι να τρέξουν τα μέτρα στήριξης του «επενδυτικού κλίματος» και όχι τα ψίχουλα για εξαθλιωμένους, όπως άλλωστε αναφέρει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, λέγοντας ότι «δεν τίθεται με κανέναν τρόπο θέμα άσκησης βέτο εκ μέρους μας για ένα νομοσχέδιο περί ανθρωπιστικής κρίσης το οποίο είναι αναγκαίο και που συζητήθηκε μεταξύ των κ.κ. Γιούνκερ και Τσίπρα». Πρόσθεσε βέβαια ότι ο Ντ. Κοστέλο, εκπρόσωπος της Κομισιόν, που έστειλε την επιστολή περί μονομερών ενεργειών, «είχε δίκιο να το κάνει σε τεχνικό επίπεδο», διότι, όπως είπε, «υπάρχει μια συμφωνία-πλαίσιο που αποφασίστηκε στις 20 Φεβρουαρίου στο Γιούρογκρουπ και στην οποία βασικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει διαβουλεύσεις με ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ για τα νέα μέτρα».
Η τοποθέτηση αυτή ικανοποίησε την ελληνική κυβέρνηση, με τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει λόγο για «ένα θετικό περιβάλλον για την πολιτική διαπραγμάτευση που επίκειται και για την παραπέρα εφαρμογή της συμφωνίας με την υπερψήφιση και των υπόλοιπων σχεδίων νόμων, τα οποία υλοποιούν τις προγραμματικές δηλώσεις».
Επί της ουσίας πρόκειται για ένα γαϊτανάκι δεσμεύσεων για την επέκταση της αντιλαϊκής πολιτικής με την εφαρμογή της συμφωνίας και με την επιμονή των δανειστών να μη χάνεται χρόνος και χρήμα.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget