Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Να επανέλθουν οι κλαδικές συμβάσεις και να ανακληθούν οι μειώσεις μισθών στη ΝΕΣΤΛΕ

Την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και την ανάκληση της μείωσης των μισθών στην πολυεθνική ΝΕΣΤΛΕ, απαιτεί ηΠανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων σε γάλα - τρόφιμα - ποτά.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η πολυεθνική ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ όπως γνωρίζετε μετά και την τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, προχώρησε τη Δευτέρα 9/2/2015 και Τρίτη 10/2/2015 σε μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων, στις εγκαταστάσεις του Ταύρου και Ασπρόπυργου.
Γνωρίζετε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι που υπόγραψαν τις νέες ατομικές συμβάσεις, αναγκάστηκαν να το κάνουν υπό τον φόβο της απόλυσης.
Όπως διαπιστώθηκε και από τη συζήτηση, η εργοδοσία δεν άφησε κανένα άλλο περιθώριο επιλογής (δηλαδή άρνηση των εργαζόμενων).
Η θέση της ήταν "ή υπογράφεις ή απολύεσαι", κάτι το οποίο μας κατάγγειλαν από την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι.
Μάλιστα παραμονές της συνάντησης, την 12-2-2015, προχώρησε σε μειώσεις στους αντιπροσώπους οδηγούς διανομής παγωτού, της τάξης των 3.000 ως 7.000 ευρώ ετησίως.
Εφαρμόζει εκ περιτροπής εργασία 2 ως 3 μεροκάματα για τους εποχικούς εργαζόμενους, και μέσω κλήρωσης λίγοι δουλεύουν όλη την εβδομάδα.
Το προηγούμενο διάστημα απόλυσε τις καθαρίστριες και εργαζόμενους στις αποθήκες - ψυγεία, και τους προσέλαβε με τα μισά χρήματα εργολάβος.
Στέλνει εργαζόμενους για εργασία από την Αθήνα στα Οινόφυτα, γιατί δεν θέλει να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και τον οικογενειακό προγραμματισμό τους.
Μάζεψε τους εργαζόμενους, μετά την τριμερή στο υπουργείο, και τους είπε ότι θα πάρει πίσω τις μειώσεις μόνο αν επαναφέρει η «κυβέρνηση τις ΣΣΕ στα επίπεδα του 2009».
Παρεμποδίζει την είσοδο της ομοσπονδίας και του κλαδικού συνδικάτου στους χώρους δουλειάς, ακόμα και εκλεγμένων εργαζόμενων που δουλεύουν στη ΝΕΣΤΛΕ, καθώς επιβάλλει να ζητήσουν άδεια για να μπορέσουν να ασκήσουν τη συνδικαλιστική τους δράση, και πάντα μαζί με "χωροφύλακα".
Αυτή είναι η πολυδιαφημισμένη πολυεθνική ΝΕΣΤΛΕ, που όλα τα χρόνια έχει ξεζουμίσει τους εργαζόμενους, και έχει εξασφαλίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τον ιδρώτα και το αίμα τους.
Γι' αυτό η ομοσπονδία μαζί με το συνδικάτο Ν. Αττικής, ζητάμε την άμεση παρέμβαση του υπουργού, ώστε να επιβάλει στην εργοδοσία να πάρει τώρα πίσω τις μειώσεις, και να επαναφέρει μισθούς και δικαιώματα όπως ήταν αυτά διαμορφωμένα πριν τις μειώσεις.
Δηλώνουμε ότι πάγια θέση και αίτημά μας είναι να επανέλθουν οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα επίπεδα των τελευταίων συμβάσεων του 2009».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget