Χρ. Κατσώτης: Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι - Επίκαιρη Ερώτηση για τις μειώσεις μισθών στη «Nestle» (VIDEO)

Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στους μονοπωλιακούς ομίλους να επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕΧρήστος Κατσώτης, με αφορμή τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για τις μειώσεις μισθών που επέβαλε η «Nestle».



Η πολυεθνική εταιρεία εξανάγκασε τους εργαζόμενους «με το πιστόλι στον κρόταφο» να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που προβλέπουν μειώσεις μισθών από 10% έως 38%. Επίσης έχει επιβάλει εκ περιτροπής εργασία δύο και τριών ημερών στους εργάτες παραγωγής, ενώ απέλυσε καθαρίστριες και εργαζόμενους στη διανομή ψυγείων και τους επαναπροσέλαβε μέσω εργολάβου με τα μισά λεφτά.
Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι πρόσφατα το υπουργείο οργάνωσε τριμερή συνάντηση και ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει εάν υπήρξε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Παράλληλα έσπευσε να χαρακτηρίσει «άσφαιρη» την απόφαση της εργοδοσίας,  καθώς, όπως είπε, σύντομα θα κατατεθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις και επομένως θα είναι άκυρες οι ατομικές συμβάσεις. Ωστόσο, απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τα άλλα ζητήματα, όπως η εκ περιτροπής εργασία και αναλώθηκε σε ευχολόγια.
Ο Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα περιβάλλον που δεν αμφισβητούνται η κυριαρχία των μονοπωλίων, η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και η μεγιστοποίηση του κέρδους. Ακόμη τόνισε στον υπουργό ότι δεν αρκούν τα λόγια και ότι θα πρέπει να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που δίνει αυτή τη δυνατότητα στους εργοδότες.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget