ΟΟΣΑ: Πολύ ισχνή η παγκόσμια ανάπτυξη

Τη λήψη δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων για την ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, συντείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην εξαμηνιαία έκθεσή του.
Εκτιμά πως η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει πολύ ισχνή, και σημειώνει πως οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να επαφίενται αποκλειστικά στον χαμηλό πληθωρισμό και στη χαλαρή νομισματική πολιτική, ώστε να εξασφαλίσουν όρους ανάπτυξης των οικονομιών τους.
Θεωρεί ότι οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη, και προτάσσει ένα συνδυασμό μέτρων έτσι ώστε να μη γίνεται αποκλειστική χρήση μέτρων νομισματικής πολιτικής, και προτείνει πως «μια περισσότερο ισορροπημένη προσέγγιση από πλευράς πολιτικής είναι απαραίτητη, με δημοσιονομικά και, ειδικά, διαρθρωτικά μέτρα, παρέχοντας συνέργειες στη νομισματική πολιτική».
Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ
Στην έκθεσή του ο Οργανισμός εκτιμά πως στις ΗΠΑ για το 2015 η ανάπτυξη θα είναι στο 3,1% και το 2016 στο 3%. Για την Ευρωζώνη προβλέπει για το 2015 ανάπτυξη 1,4% και το 2016 2%. Η βελτίωση των προβλέψεων για τη ζώνη του Ευρώ οφείλεται στους ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.
Για το 2015 εκτιμά πως η ανάπτυξη στην Κίνα θα είναι στο 7% και στην Ινδία στο 7,7%.  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget