Διάσκεψη για την Ελλάδα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Εντείνονται τα παζάρια ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους εταίρους της, γύρω από την εφαρμογή της αντιλαϊκής συμφωνίας τής 20ης Φλεβάρη, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για πλευρά μιας γενικότερης ενδοαστικής διαπάλης εντός και εκτός της Ευρωζώνης.
Η πενταμερής συνάντηση που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Εκτός από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συμμετάσχουν η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Αγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Θα συζητούσαν μόνο με τους επίσημους θεσμούς...
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ήταν αρνητικός στη διεξαγωγή αυτής της διάσκεψης. Ωστόσο ανέλαβε την πρωτοβουλία μετά τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τουσκ και ζήτησε να γίνει η πενταμερής συνάντηση, αφού του διαμηνύθηκε  ότι το θέμα της Ελλάδας δεν πρόκειται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνει ότι έχει εγκαταλειφθεί η προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να συζητήσει διμερώς -ειδικά με τη Γερμανία- για το πρόβλημα της Ελλάδας.
Συμβαίνουν και ατυχήματα...
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε πως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ενός «ατυχήματος» και πως η ζώνη του ευρώ δεν θα κρατήσει την Ελλάδα με κάθε κόστος.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», τόνισε πως το Eurogroup θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. «Χρηματοοικονομικά ατυχήματα μπορούν να συμβούν. Καθήκον μας όμως, δεν είναι να το οργανώσουμε αυτό, αλλά να το αποτρέψουμε», είπε. Πρόσθεσε ωστόσο πως «δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος, αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις, οι οποίες είναι αποδεκτές και για τις δύο πλευρές».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget