Κινητοποίηση διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου

Άμεση καταβολή αποζημιώσεων, ενισχύσεων και οφειλών απαιτεί οΑγροτικός Σύλλογος Αιγίου«ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ», που διοργανώνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης στο Αίγιο, σήμερα Τετάρτη 18 Μάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι.
Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται για την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει τα διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ που προορίζονταν για πληρωμές αγροτών στην εξυπηρέτηση του χρέους και συγκεκριμένα σημειώνει:
«Παρ' όλες τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά την αδυναμία να συνεχίσουμε την παραγωγή, βιώνοντας το φάσμα της εξαθλίωσης. Τώρα η κυβέρνηση ρίχνει 200 εκατ. ευρώ χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, δηλαδή στην εξόφληση της δανειακής σύμβασης (μνημόνιο) για τα χρέη της πλουτοκρατίας.
Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ 293 στις 27/2/2015 δημοσιεύθηκε η απόφαση - διαταγή της κυβέρνησης να δοθούν τα διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας, στερώντας τα από τους αγρότες που περιμένουν να εισπράξουν.
Η κυβέρνηση με το χρήμα που παίρνει από τους φορείς ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, και από τα ασφαλιστικά μας ταμεία αντιμετωπίζει τις υποχρεώσεις της από την τελευταία συμφωνία με τους δανειστές, αφού αναγνωρίζει το χρέος (για το οποίο δεν ευθύνεται η φτωχομεσαία αγροτιά και ο λαός), καταφεύγοντας ουσιαστικά σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για πληρωμή των αγροτών.
Η σχετική διαταγή υπογράφηκε την ώρα που χιλιάδες αγρότες, βιοκαλλιεργητές και κτηνοτρόφοι περιμένουμε ακόμα να πάρουμε χρήματα για να κινηθούμε (καθώς ρευστό δεν υπάρχει, αφού έμποροι, ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ δεν πληρώνουν, δεν εξοφλούν εδώ και μήνες). Καθυστερούν ενισχύσεις που δικαιούμαστε και τις περιμένουμε για να ξεκινήσουμε τις καλλιεργητικές δραστηριότητες. Με τη νέα κυβερνητική απόφαση, το πρόβλημα οξύνεται περισσότερο, καθώς θα καθυστερήσουν κι άλλο οι πληρωμές που σχετίζονται με την καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων και επιστροφών φόρου σε εκμεταλλεύσεις και νοικοκυριά.
Απαιτούμε να επιστρέψουν άμεσα τα χρήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ να δοθούν οι αποζημιώσεις και να εξοφληθούν οι σταφιδοκαλλιεργητές και άλλοι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι από τους εμπόρους, την ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ.
Δεν είναι εξάλλου τυχαία η τοποθέτηση της ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ με την οποία δικαιολογεί τους επιχειρηματίες εξαγωγείς για την καθυστέρηση των πληρωμών επειδή όπως ισχυρίζεται δεν κάνουν εξαγωγές, ενώ έχουν παραλάβει το προϊόν από τους σταφιδοκαλλιεργητές εδώ και μήνες! Ταυτίζει την πλουτοκρατία με τον φτωχομεσαίο αγρότη και επιδιώκει να μας χρησιμοποιήσει σαν πολιορκητικό κριό για να εισπράξουν χρήμα από το κράτος οι επιχειρηματίες, αυτοί δηλαδή που μας ξεζουμίζουν και ζουν από την δουλειά και τον ιδρώτα μας και μας πετάνε ψίχουλα για τη επιβίωση των οικογενειών μας.
Η μικρομεσαία αγροτιά οργανώνεται, απαντά αγωνιστικά στους εκμεταλλευτές της, στο κράτος και τις κυβερνήσεις τους.
Διεκδικούμε:
1. Να εξοφληθούν άμεσα οι αγροτοκτηνοτρόφοι που έχουν παραδώσει τα προϊόντα τους σε εμπόρους, συνεταιρισμούς, την ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ (πρώην Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών).
2. Να αποδοθούν τα χρήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ που έχουν δεσμευθεί από την κυβέρνηση, να δοθούν οι αποζημιώσεις και οι ενισχύσεις.
3. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ 2015-2020.
4. Ούτε ένα ευρώ για την υποβολή δηλώσεων του ΟΣΔΕ. Να τις συμπληρώνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου που πρέπει να στελεχωθούν με προσλήψεις γεωτεχνικών, χωρίς επιβάρυνση των αγροτών.
5. Όχι στην παρακράτηση της ενίσχυσης 3%. Να μην ισχύσει η κατάργηση της ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν 4 στρέμματα και κάτω.
6. Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget