Συρία: Ο στρατός ανακατέλαβε χωριό βόρεια του Χαλεπιού

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίαςανακατέλαβαν ένα χωριό βόρεια της πόλης Χαλέπι, τμήματα της οποίας ελέγχουν ένοπλοι της αντιπολίτευσης, μέλη της «Αλ Κάιντα» και τζιχαντιστές, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερο έλεγχο σε μια περιοχή από όπου περνάει ο σημαντικότερος άξονας ανεφοδιασμού των ανταρτών.
Ο στρατός, με την υποστήριξη παραστρατιωτικών, κατέλαβε τοΧαντάρατ, έπειτα από δέκα ημέρες σφοδρών μαχών με τον βραχίονα της «Αλ Κάιντα» στη Συρία, το «Μέτωπο αλ Νόσρα», και άλλες μονάδες ισλαμιστών. Κυβερνητικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να περικυκλώνουν το Χαντάρατ και άλλες περιοχές βόρεια του Χαλεπιού από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, σε μια προσπάθεια να αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των αντικαθεστωτικών. Οι μάχες συνέχιζαν να μαίνονται μέσα στο χωριό και γύρω από αυτό σήμερα και η συριακή Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε πολλές επιδρομές στην περιοχή.
Το Χαλέπι είναι χωρισμένο ανάμεσα στις περιοχές που ελέγχουν ο συριακός στρατός από τη μία και από την άλλη ένα φάσμα οργανώσεων των αντιπολιτευόμενων, συμπεριλαμβανομένων του «Μετώπου αλ Νόσρα» και ισλαμιστών και ενόπλων υποστηριζόμενων από χώρες της Δύσης.
Ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, προσπαθεί να επιτύχει την κήρυξη μιας εκεχειρίας στο Χαλέπι, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν απελπιστικά ανάγκη οι άμαχοι στην πόλη και τα προάστιά της.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του χωριού Χαντάρατ και της περιοχής γύρω από αυτό, αφού «εξάλειψαν τα τελευταία τρομοκρατικά στοιχεία» που απέμεναν σε αυτό. Σε ένα κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του συριακού Κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μια φωτογραφία απεικονίζει Σύρους στρατιωτικούς να υψώνουν τα όπλα και τις γροθιές τους.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget