Γ. Λαμπρούλης: Να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών (VIDEO)

Να αντιμετωπιστεί η «πληγή» των χαμένων διδακτικών ωρών που προκαλούνται από την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕΓιώργος Λαμπρούλης με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.
Επισήμανε ότι φέτος οι μόνιμοι διορισμοί ήταν μηδενικοί και οι προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένες σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες.
Ο Γιώργος Λαμπρούλης κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου να προσλάβει μόνιμο προσωπικό. Όπως είπε, πρόκειται για χρόνιο πρόβλημα που οφείλεται στην υποχρηματοδότηση και τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και επομένως χρειάζεται σύγκρουση με αυτή την πολιτική, κάτι που δεν φαίνεται να έχει διάθεση να πράξει ούτε η σημερινή κυβέρνηση.
Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν σχολεία που οι μαθητές δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα σε συγκεκριμένα μαθήματα και όμως στο τέλος της χρονιάς θα κληθούν να εξεταστούν σε αυτά τα μαθήματα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης παρέπεμψε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, καθώς και στις προσλήψεις που θα γίνουν την επόμενη χρονιά στο Δημόσιο, αν και παραδέχθηκε ότι δεν φτάνουν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. 


902.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget