Τήρηση των προγραμμάτων ζητά η Γερμανία - Στη Βουλή για συζήτηση η συμφωνία Βαρουφάκη

Η τήρηση των συμφωνιών και των προγραμμάτων είναι προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της ΓερμανίαςΖίγκμαρ Γκάμπριελ που συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρωζώνη θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτό προϋποθέτει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τους συμφωνηθέντες στόχους και τα προγράμματα».
Παρέπεμψε κι αυτός στο Eurogroup για την πορεία των διαπραγματεύσεων, λέγοντας πως «οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν με το Eurogroup. Δεν πρόκειται για γερμανοελληνικές διαπραγματεύσεις». Δήλωσε πως με τον Έλληνα πρωθυπουργό συζήτησε μέτρα που «είναι απαραίτητα ώστε η Ελλάδα να μπει πάλι σε φάση ανάπτυξης».
Εκτίμησε επίσης πως αυτό που βιώνουμε είναι «μια εξομάλυνση των σχέσεων Γερμανίας - Ελλάδας».
Στη Βουλή η συμφωνία Βαρουφάκη
Μετά τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση, διαρρέει με non paper πως θα φέρει «στη Βουλή για συζήτηση την παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης». Η κυβέρνηση κάνει λόγο για συζήτηση και όχι για ψήφιση της συμφωνίας που επεκτείνει την αντιλαϊκή πολιτική και έκλεισε στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φλεβάρη.
Επιπλέον, η κυβέρνηση δέχεται πίεση από κόμματα της αντιπολίτευσης για να επιταχύνει το βηματισμό της και να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές πολιτικές που απορρέουν από την τήρηση των δεσμεύσεων έναντι των θεσμών-τρόικα.
Χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που αναφέρει πως «πρέπει να υπάρχει συμφωνία και γρήγορα. Και όχι άλλο θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί διαφορετικά ξαναμπαίνουμε σε ύφεση και θα είναι ό,τι χειρότερο».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget