Καταγγελία της ΔΑΣ Αχαΐας για την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Πάτρας

Tη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων στο Δήμο Πάτρας, που καταψήφισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας για απαίτηση κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αποκατάσταση των απωλειών των εργαζομένων, καταγγέλλει η«Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) Αχαΐας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:
«Το ΔΣ του Συλλόγου υπαλλήλων συζήτησε με παρέμβαση της ΔΑΣ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων για τα προβλήματα του δήμου και των εργαζομένων, για την κρατική χρηματοδότηση και τις συνεχείς της περικοπές, τη μείωση των προσλήψεων, ζητώντας να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την αποκατάσταση των απωλειών των εργαζομένων, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κατάργηση της αξιολόγησης και όλων όσων επιτάσσουν παλιά και νέα μνημόνια, που οδηγούν τους ΟΤΑ σε υπολειτουργία, απαξίωση, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους και ενίσχυση του χαρατσώματος του λαού.
Θα περίμενε κανείς ότι τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος θα συντάσσονταν πλήρως και ανεπιφύλακτα με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, αφού η απόφαση και το σκεπτικό της, συμπλέουν απόλυτα με τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων όπως εκφράστηκαν στους αγώνες του κλάδου. Θα περίμενε μάλιστα κανείς τα συνδικαλιστικά όργανα να ξεκινήσουν και αγώνες με τα αιτήματα όπως τέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αναπλήρωση απωλειών κλπ.
Η πλειοψηφία του ΔΣ των υπαλλήλων όμως δεν στήριξε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους των παρατάξεων ΣΕΑΜ (συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ), ανεξάρτητης κίνησης και τμήματος της ΠΑΣΚΕ. Αποφάσισαν να στοιχηθούν με τη δημοτική παράταξη Σπαρτινού (ΣΥΡΙΖΑ), που καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Και για να αποφύγουν το "κράξιμο" της καταψήφισης δήλωσαν ότι στο μέλλον …θα καταθέσουν την πρόταση που θέλουν...
Δεν μας παραξενεύουν. Την ίδια στάση έχουν σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχουν αυτές οι παρατάξεις (βλέπε συνεδρίαση ΝΤ ΑΔΕΔΥ). Αρνούνται να στηρίξουν αιτήματα, προτάσεις, αγώνες των εργαζομένων, γιατί αυτό θα "οδηγήσει σε ασφυξία την κυβέρνηση που μάχεται"…!! Ζητούν δηλαδή από τους εργαζόμενους να υποστείλουν τη σημαία των αγώνων και να στοιχηθούν πίσω από τη συγκυβέρνηση, δηλαδή πίσω από την αστική τάξη και τα συμφέροντά της.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Είναι φανερό ότι με μεγάλη ταχύτητα εκκολάπτεται ένας νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός που απαιτεί την ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στη γραμμή της υποταγής του ευρωμονόδρομου, των διαπραγματεύσεων της αστικής τάξης και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων για να στηρίξουν την κερδοφορία τους, για να πάρουν επιδοτήσεις και προνόμια στη μετά κρίση εποχή.
Είναι φανερό ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα συγκρούονται δύο γραμμές. Η σύγκρουση αυτή γίνεται μπροστά στις αρχαιρεσίες μας, αλλά η έκβασή της θα σημαδέψει και τις εξελίξεις στα Σωματεία μας και τον κλάδο γενικότερα.
Καμιά αναμονή - καμιά ανοχή σε παλιά και νέα μνημόνια. Αναπλήρωση των απωλειών μας! Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget