Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην πληγείσα από παγετό περιοχή του Συκουρίου στη Λάρισα

Τον ΕΛΓΑ Λάρισας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, με αφορμή την καταστροφή αμυγδαλοκαλλιεργειών εξαιτίας του πρόσφατου παγετού στην περιοχή Συκουρίου του Δήμου Τεμπών.
Ο Γ. Λαμπρούλης πραγματοποίησε συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, στην οποία επισήμανε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών, να γίνουν πραγματικά δίκαιες εκτιμήσεις και να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις σε όλους τους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών.
Χθες, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, συνοδευόμενο από το Χρήστο Μπίκα, δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τεμπών, περιόδευσαν στην πληγείσα περιοχή.
Συνομίλησαν με αμυγδαλοπαραγωγούς της περιοχής και διαπίστωσαν τόσο από την ενημέρωση των συνομιλητών τους όσο και από επισκέψεις σε καλλιέργειες αμυγδαλιάς το μέγεθος της καταστροφής.
Ο Γ. Λαμπρούλης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις της καταστροφής από τον ΕΛΓΑ και να δοθούν αποζημιώσεις στους αμυγδαλοκαλλιεργητές. Δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα στη Βουλή ακόμη και με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό και κάλεσε τους πληγέντες αγρότες της περιοχής να προχωρήσουν σε αγωνιστική διεκδίκηση δίκαιων αποζημιώσεων για τις παραπάνω καταστροφές.
Ο εφησυχασμός και η επανάπαυση είναι πάντα αντίπαλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παραγωγή τους, τόσο από τις καιρικές συνθήκες όσο και από τις αντιαγροτικές επιλογές της ΕΕ και όλων, διαχρονικά, των μέχρι σήμερα ελληνικών κυβερνήσεων.
Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφτεί άμεσα τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα προκειμένου να ζητήσει να αποσταλούν έγκαιρα κλιμάκια του ΕΛΓΑ στην περιοχή για να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget