«Αλκυονίς»: Κινηματογραφικά αφιερώματα στην Παρισινή Κομμούνα και στην απεργία των χαλυβουργών (ΚΟΥΠΟΝΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 144 χρόνων από την Κομμούνα του Παρισιού, η «New Star Art» θα παρουσιάσει το αριστούργημα των Γ. Κόζιντσεφ και Λ. Τράουμπεργκ «Η Νέα Βαβυλώνα».
Δύο μεγάλοι Σοβιετικοί πρωτοπόροι κινηματογραφιστές, οι Γκριγκόρι Κόζιντσεφ και Λεονίντ Τράουμπεργκ, δημιουργούν μια ταινία επαναστατική τόσο στη μορφή της όσο και στο περιεχόμενό της. «Η Νέα Βαβυλώνα» αποτελεί κάτι παραπάνω από μια απλή ιστορική καταγραφή των γεγονότων του Μάρτη - Μάη 1871, κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ συμβατικό για δύο μεγάλους πειραματικούς δημιουργούς, που εξέφραζαν το πνεύμα της ρώσικης αβάντ - γκαρντ. Η ταινία ήταν προϊόν της περίφημης «Φάμπρικας του Εκκεντρικού Ηθοποιού», της διάσημης κινηματογραφικής πειραματικής ομάδας που είχαν ιδρύσει οι δύο σκηνοθέτες σε νεαρή ηλικία μαζί με τον Σεργκέι Γιούτκεβιτς και η οποία συνδύαζε παντομίμα, τσίρκο και κομέντια ντελ άρτε μέσα σε μια νέα επαναστατική καλλιτεχνική φόρμα. (Δείτε εδώ το Trailer)
Αποκλειστικά στον κινηματογράφο «Αλκυονίς New Star Art Cinema» (Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας - ΜΕΤΡΟ Βικτώρια, τηλ.: 2108220008, 2108220023), από 26 Μάρτη καθημερινάστις 17.00.
Παράλληλα, από 26 Μάρτη, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς New Star Artcinema», θα προβάλλεται καθημερινά στις 18.30 το κοινωνικά επίκαιρο ντοκιμαντέρ,«Non Omnis Moriar». Το χρονικό της μεγάλης απεργίας στην «Ελληνική Χαλυβουργία», η οποία ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2011 και διήρκεσε εννιά ολόκληρους μήνες.
Κουπόνι προσφοράς
Εκτυπώνοντας το κουπόνι προσφοράς και προσκομίζοντάς το στο ταμείο του κινηματογράφου«Αλκυονίς New Star Art Cinema», μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα δύο έργα («Νέα Βαβυλώνα» και «Non Omnis Moriar»), πληρώνοντας μόνο 5 ευρώ το άτομο.
Το κουπόνι της προσφοράς επισυνάπτεται. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget