ΚΚΕ: Για τη νέα επίθεση στο ΚΚ Μεξικού

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νέα επίθεση στο ΚΚ Μεξικού, αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη κρατική τρομοκρατία και αιματηρή καταστολή ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα του Μεξικού και το πρόσφατο περιστατικό των απειλών ενάντια στη ζωή του συντρόφου Γκουστάβο Αντόλφο Λόπες Ορτέγκα, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΜ.
Την Κυριακή 22 Μάρτη οπλοφόροι ακινητοποίησαν το όχημά του, στην πόλη της Οαχάκα, τον χτύπησαν και τον απείλησαν, λέγοντας ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση για τη ζωή του.
Η επίθεση αυτή ήρθε ως συνέχεια μιας ενορχηστρωμένης στοχοποίησής του από κρατικούς μηχανισμούς και αστικά ΜΜΕ. Με παρόμοιο τρόπο είχε προετοιμαστεί η δολοφονία του Γραμματέα της Οργάνωσης του ΚΚΜ, στο κρατίδιο του Γκερέρο, το 2013 μαζί με άλλα 2 στελέχη του κόμματος.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κρατιδιακές αρχές του Μεξικού, έχουν σοβαρή ευθύνη για την συνέχιση της καταστολής και των δολοφονικών επιθέσεων ενάντια σε στελέχη του ΚΚ Μεξικού. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ενρίκε Πένια Νιέτο, τα τελευταία 2 χρόνια, έχουν δολοφονηθεί 7 στελέχη του ΚΚ Μεξικού στα κρατίδια της Οαχάκα και του Γκερέρο, ενώ πολλά άλλα έχουν δεχτεί απειλές και προειδοποιήσεις για τη ζωή τους σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Το ΚΚΕ απαιτεί να υπάρξουν ουσιαστικές εγγυήσεις για τη  ζωή του σ. Γκουστάβο Αντόλφο Λόπες Ορτέγκα, να διασφαλιστεί η ελεύθερη πολιτική και μαζική δράση του ΚΚ Μεξικού και του λαϊκού κινήματος της χώρας».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget