Ιωάννινα: Σε οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

Σε κλίμα ανοχής απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, συντεχνιασμού και αυταπατών πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, όπου παρουσία μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ συζητήθηκε ο νέος νόμος «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» που έθεσε προς διαβούλευση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι συνδικαλιστές από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ περιορίστηκαν σε ζητήματα όπως οι πειθαρχικές καταγγελίες των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών, το θέμα των αλλαγών στο νόμο για τα πειθαρχικά, η επαναφορά των απολυμένων του Πανεπιστημίου, ενώ όλοι μαζί συμφώνησαν για τις κρίσεις των υπηρεσιακών. Την ουσία του νόμου όμως, που είναι η συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ, με στόχο τη διαμόρφωση ενός φιλικού για τις επιχειρήσεις κράτους σε βάρος των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων και των λαϊκών αναγκών, έκαναν ότι δεν την κατάλαβαν.
Στην πράξη οι πλειοψηφίες των ΔΣ των σωματείων με τη στάση ανοχής που δείχνουν στηρίζουν την κυβέρνηση και τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, που είναι συνέχιση του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ. Γι' αυτό και υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έκανε δεκτό κανένα αίτημα που θα προκαλούσε δημοσιονομική επιβάρυνση.
Σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου στα Ιωάννινα σημειώνουν:
«Το νέο νομοσχέδιο δεν διορθώνει κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα των δημόσιων υπηρεσιών. Οι προσλήψεις που προβλέπονται πανελλαδικά από τον προϋπολογισμό δεν φτάνουν ούτε για τα κενά της ηπείρου και η επαναφορά των διαθεσίμων γίνεται σε προσωποπαγείς θέσεις που καταργούνται όταν συνταξιοδοτείται το προσωπικό. Η υποχρέωση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς σημαίνει ότι οποιοδήποτε μέτρο παρθεί για το Δημόσιο θα το πληρώσουν κατευθείαν τα λαϊκά στρώματα.
Για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι καθαρό ότι μπορεί η κυβερνητική αλλαγή να έγινε, αλλά τα προβλήματά μας και οι αιτίες που τα προκαλούν είναι όλα εδώ και θα παραμείνουν, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, οι εφαρμοστικοί νόμοι, η πολιτική στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Τόνισαν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναμονή και ανοχή. Κανένας συμβιβασμός με τα ψίχουλα. Να οργανωθεί η πάλη των δημοσίων υπαλλήλων μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται και με τη νέα συγκυβέρνηση και οδηγεί στο να αδυνατούν οι υπηρεσίες του Δημοσίου να εξυπηρετήσουν τα λαϊκά στρώματα γιατί δεν έχουν προσωπικό. Οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και δήμους να μην μπορούν να πάρουν τις άδειές τους γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να τους αντικαταστήσει, να αξιολογούνται με κριτήριο αν υλοποιούν τα αντιλαϊκά μέτρα. Κάθε είδους ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ να γεμίζουν το Δημόσιο με κακοπληρωμένους μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους και να παρέχουν υπηρεσίες με αμφίβολο αποτέλεσμα για το λαό, να διατηρούνται οι μειώσεις στο μισθό μας που είναι κατά μέσο όρο 40% και όσοι είναι κοντά στη σύνταξη να μην ξέρουν αν θα πάρουν εφάπαξ, αν θα πάρουν σύνταξη και πότε. Να υπάρξει οργάνωση και αντεπίθεση για την ανάκτηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget