Μ. Σουλτς: Εντός των ημερών συμφωνία χρηματοδότησης και σε τρεις μήνες οριστικό πρόγραμμα με Ελλάδα

Τρεις μήνες περιθώριο για ένα «οριστικό πρόγραμμα» αντιλαϊκών πολιτικών των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση βλέπει ο Μάρτιν Σουλτς που εκτιμά πως τις επόμενες μέρες θα βρεθεί λύση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», τα επόμενα βήματα είναι: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα επιτευχθεί μία νέα συμφωνία η οποία θα είναι επαρκής για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης» και «στη συνέχεια, δεν θα μένουν περισσότεροι από τρεις μήνες μέχρι τις επόμενες λήξεις του Ιουνίου για να υπάρξει ένα αξιόπιστο, λεπτομερές και οριστικό πρόγραμμα με βάση το οποίο θα είναι δυνατή η εφαρμογή ενός εποικοδομητικού και ήρεμου προγράμματος επενδύσεων».
Ο Μάρτιν Σουλτς κάνει σαφές πως η οριστική συμφωνία θα εξυπηρετεί τους μονοπωλιακούς ομίλους και την ανάγκη τους για κερδοφόρες επενδύσεις. Εκτιμά πως η πιθανότητα μιας τέτοιας συμφωνίας «πλησιάζει το 100%», διότι όπως αναφέρει «δεν είναι δυνατόν να φθάσουμε σε μία ρήξη η οποία θα είχε καταστροφικές αλυσιδωτές συνέπειες».
Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών δηλώνει πως «ο Βαρουφάκης είναι ίσως λαμπρός οικονομολόγος, αλλά είναι αναμφίβολα εμφανές ότι του λείπει η πολιτική πείρα. Όταν εκφράζεται κανείς σε ένα διεθνές φόρουμ, οφείλει να σέβεται τις απόψεις των άλλων, τηρώντας έστω στο ελάχιστο τους τύπους και μία διπλωματική αβρότητα». Συμπληρώνει πως οι σύμβουλοί του «τον κατηύθυναν τόσο λάθος».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget