Για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Συρίας και Ιράκ

Οι υπουργοί Εξωτερικών τηςΣυρίας και του Ιράκ, οι οποίοι συζήτησαν σήμερα τρόπους για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών οργανώσεων που δρουν στη χώρα τους κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχαν στη Δαμασκό, κάλεσαν να υπάρξει μεγαλύτερη διεθνής συνεργασία για την καταπολέμηση της βίας, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η υπό σιιτική ηγεσία ιρακινή κυβέρνηση, καθώς επίσης το Ιράν και η οργάνωση «Χεζμπολλάχ» του Λιβάνου, θεωρούνται οι σημαντικότεροι σύμμαχοι του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην περιοχή. Σιιτικές ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες έχουν συμμετάσχει στον πόλεμο στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ, εναντίον των κυρίως σουνιτών αντικαθεστωτικών ανταρτών.
Στο επίκεντρο η «τρομοκρατική απειλή»
Οι υψηλού επιπέδου σημερινές συνομιλίες επικεντρώθηκαν «στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και τους κοινούς κινδύνους οι οποίοι απειλούν τις χώρες μας», σύμφωνα με απόσπασμα που μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση από την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.
Ο ΥΠΕΞ του Ιράκ Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον πρόεδρο Άσαντ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε το γραφείο του νωρίτερα σήμερα. Η επίσκεψή του στη Δαμασκό σημειώνεται πριν από τη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο.
«Η τρομοκρατία δεν αποτελεί απλώς έναν κίνδυνο τον οποίο αντιμετωπίζουν και οι δύο χώρες, αλλά έναν (κίνδυνο) ο οποίος θα πλήξει όλες τις χώρες εάν δεν υπάρξει συνεργασία», ανέφερε ο Τζααφάρι, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας.
Ο Σύρος ομόλογός του Ουάλιντ αλ Μουάλεμ από την πλευρά του τόνισε ότι οι δύο χώρες «βρίσκονται στο ίδιο χαράκωμα πολεμώντας την τρομοκρατία», όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget