ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Ιωαννίνων: Υποκριτικές υποσχέσεις από τον Π. Κουρουμπλή

Τις υποκριτικές υποσχέσεις του υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή στηλιτεύει η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Ο υπουργός Υγείας μαζί με κλιμάκιο βουλευτών Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με τα Σωματεία Υγείας και Πρόνοιας όλης της Ηπείρου και της Λευκάδας.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας σημειώνει:
«Όταν άρχισαν να θέτονται από τους εργαζόμενους όλα τα επείγοντα προβλήματα των δομών Υγείας και Πρόνοιας, με αιχμή τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, ο υπουργός απάντησε ότι θα προχωρήσει σε χιλιάδες νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τον επόμενο μήνα, για να το αναιρέσει λίγο αργότερα. Συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει σε προκηρύξεις επικουρικού προσωπικού (π.χ. γιατροί με περισσότερα bonus τύπου προϋπηρεσίας). Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης για τον τομέα Υγείας φάνηκε ακόμη πιο καθαρά με αφορμή το αίτημα να μην εφαρμοστεί η 3μηνη απόσπαση ειδικευμένου παθολόγου από το ΠΓΝΙ στην Παθολογική του Νοσοκομείου Λευκάδας. Ο υπουργός απάντησε με το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα ότι ή θα γίνει η απόσπαση ή θα κλείσει η κλινική!!!
Όταν ρωτήθηκε για τον απαράδεκτο εσωτερικό δανεισμό που έκανε η κυβέρνηση από τα νοσοκομεία, με τη δέσμευση του 50% των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, για την αποπληρωμή του αντιλαϊκού χρέους, δήλωσε "με άνεση!!!" ότι δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα μ’ αυτό…
Επιπλέον στα οξυμένα προβλήματα των περιφερειακών νοσοκομείων (Λευκάδας, Άρτας κλπ.), που απειλούνται με κλείσιμο κλινικών, διέκοψε τους συνδικαλιστές, λέγοντας ότι γνωρίζει τα προβλήματα, χωρίς να δώσει όμως καμία απάντηση.
Παρόμοια ήταν και η απάντηση για όλα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Είπε ότι κάποια στιγμή …θα καταβληθούν. Στην ερώτηση πώς θα γίνει αυτό, απάντησε αόριστα ότι "θα βρούμε κάποιον τρόπο". Την ίδια ώρα βέβαια υπάρχει πρόσφατη απόφαση του υπουργείου να μην αποπληρωθεί το σύνολο των χρωστούμενων των προηγουμένων τριών ετών και να μεταφερθεί για μετά το τέλος Απρίλη η πιθανή πληρωμή των χρωστούμενων του τρέχοντος έτους.
Σε ό,τι αφορά την κατάργηση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ) και του νόμου για την αξιολόγηση, απάντησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κος Μαντάς δηλώνοντας ότι "θα καταργηθούν με τη μορφή που είχαν", ενώ δεν απάντησε στην ερώτηση για την αξιολόγηση που προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ούτε για το αν πρόκειται να αντικατασταθεί η ΕΣΑΝ από άλλον τρόπο μετοχοποίησης των δομών Υγείας...
Στις πιεστικές ερωτήσεις για την αντιμετώπιση των υπερεπειγόντων προβλημάτων των Κέντρων Υγείας, των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας στο ΠΕΔΥ, των δομών της Πρόνοιας που καταρρέουν, απάντησε "κατηγορώντας" τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι δεν έχουν συναίσθηση ότι η κυβέρνηση παρέλαβε χάος και "καμένη γη".
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ…
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην παρέμβασή τους αποκάλυψαν ότι ο υπουργός με τις τοποθετήσεις του επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα ανοχής και αναμονής στην πολιτική της κυβέρνησης που είναι σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ότι είναι υποκρισία και πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς οι δηλώσεις περί προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, επίλυση των προβλημάτων, την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην πολιτική της ΕΕ και την υπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, έχει δεσμευτεί με τη νέα συμφωνία με την ΕΕ που προβλέπει συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, την υλοποίηση των μειωμένων προϋπολογισμών των νοσοκομείων της προηγούμενης κυβέρνησης, μηδενικά ταμειακά υπόλοιπα σε νοσοκομεία -π.χ. Χατζηκώστα- ανασυγκρότηση του κράτους με στόχο τη διαμόρφωση φιλικού κλίματος για επενδύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στο Δημόσιο, μείωση του μη μισθολογικού κόστους και στο Δημόσιο και συνολικά ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Απέναντι σε αυτή την παρέμβαση ο υπουργός εξοργισμένος απάντησε ότι όποιος λέει τέτοια τάσσεται στο πλευρό των δανειστών, αφού αυτή την ώρα ξένα και ντόπια κέντρα συμφέροντα προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση!!!
Δηλαδή απείλησε ότι όποιος εργαζόμενος αναγνωρίζει και αποκαλύπτει την πραγματική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που κρύβεται πίσω από "αριστερές" φράσεις και κορώνες περί "εθνικής διαπραγμάτευσης", όποιος δεν συμβιβάζεται με τα ψίχουλα για να έχουν προνόμια και στήριξη οι μεγάλοι όμιλοι, είναι εχθρός.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ΚΑΝΕΝΑΣ συνδικαλιστής από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έθεσε θέμα για τις απώλειες των εργαζομένων και των ασθενών από τα προηγούμενα "μνημονιακά" χρόνια. Με τη στάση τους αρκέστηκαν για μία ακόμη φορά να δείξουν ικανοποιημένοι από τις υποκριτικές υποσχέσεις του υπουργού αποδεχόμενοι πως "ό,τι έγινε, έγινε"... και για το μέλλον βλέπουμε… Αυτή είναι η "νέα" γραμμή υποταγής του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!!! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!!!
Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας θα δώσει όλες του τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε η υπόθεση της Υγείας - Πρόνοιας να γίνει υπόθεση όλου του λαού, αντιπαλεύοντας την πολιτική της ΕΕ, διεκδικώντας την άμεση λύση οξυμένων προβλημάτων, την ανάκτηση όλων των απωλειών απαιτώντας την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία - Πρόνοια. Σε αυτή την κατεύθυνση μονόδρομος είναι η ισχυροποίηση των σωματείων, η ρήξη με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο και η ρήξη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και όσους τον υπηρετούν!!».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget