Υπόμνημα του δημάρχου Πατρέων για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο προς τον ΓΓ Αθλητισμού

Υπόμνημα με θέμα την «Οικονομική Επιχορήγηση για την ολοκληρωμένη λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην Πόλη της Πάτρας», παρέδωσε ο δήμαρχος ΠατρέωνΚώστας Πελετίδης στον ΓΓ Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή 20 Μάρτη στην Αθήνα.
Το υπόμνημα έχει αποδέκτη τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια του υπομνήματος που σας υποβάλαμε στις 18/02/2015 Αριθ. Πρωτ. 281/19619, με θέμα "Οικονομική επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για τη συντήρηση των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πατρέων και για την κατασκευή νέων", σας υποβάλλουμε συμπληρωματικά και το παρόν υπόμνημα ειδικότερα για Παμπελοποννησιακό Στάδιο (ΠΣ), που όπως γνωρίζετε είναι η σημαντικότερη πολυδύναμη αθλητική υποδομή της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και μία από τις σημαντικότερες της χώρας.
Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού που αναπτύσσουμε μαζί με τους μαζικούς αθλητικούς φορείς της πόλης, για την ανάπτυξη και την επιστημονική στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού (σχολικός, σωματειακός, μαζικός λαϊκός), το ΠΣ μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει πρωτοποριακό, πρωταρχικό και καθοριστικό ρόλο. Θεωρούμε ότι μπορεί να διασφαλίσει και μέρος του απαραίτητου για την πόλη μας αλλά και τους όμορους δήμους τεχνικού και επιστημονικού αθλητικού εξοπλισμού. Σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς της πόλης και της χώρας, έχουμε αναπτύξει σχέδιο για τη δημιουργία στο ΠΣ ενός σύγχρονου Κέντρου Επιστημονικής Στήριξης του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού (ΚΕΣΕΑ), το οποίο θα έχει Ιατρείο, Φυσικοθεραπευτήριο, Εργομετρική Μονάδα και γυμναστήριο, και θα παρέχει στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή:
1. Προληπτική ιατρική των αθλουμένων.
2. Ιατρική και φυσιοθεραπευτική (αποθεραπευτικού χαρακτήρα) φροντίδα 1ου βαθμού σε τραυματίες ερασιτέχνες αθλητές.
3. Εργομετρική στήριξη της προπονητικής διαδικασίας σε επίπεδο του ερασιτεχνικού σωματειακού αθλητισμού και σχολικής φυσικής αγωγής.
4. Πρωτοποριακές εφαρμογές ερευνητικών δεδομένων για την αντιμετώπιση δυσμενών φαινομένων όπως η υποκινητικότητα και η κακή διατροφή, που έχουν ολέθρια αποτελέσματα (π.χ. παχυσαρκία, υποβάθμιση επιπέδου δημόσιας υγείας) μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής σημασίας.
Όπως γνωρίζετε, το ΠΣ που ήταν Ολυμπιακό ακίνητο, περιήλθε στο Δήμο Πατρέων μετά από προγραμματική σύμβαση του Δήμου με τα Ολυμπιακά Ακίνητα, με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του και στο πλαίσιο εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού αξιοποίησης των Ολυμπιακών Υλικοτεχνικών Υποδομών προς όφελος του ελληνικού λαού. Το κράτος δεν τήρησε ποτέ τις συμβατικές και αυτονόητες υποχρεώσεις του προς το Δήμο Πατρέων και επιπλέον η συγκρότηση ιδιωτικού Φορέα Διαχείρισης του ΠΣ, ο οποίος υποτίθεται ότι σε βάθος τριών ετών με ανταποδοτική λειτουργία θα το είχε καταστήσει οικονομικά αύταρκες και βιώσιμο, πέρα από το γεγονός ότι είναι αντιλαϊκή και ποτέ δεν αποδεχτήκαμε σαν "Λαϊκή Συσπείρωση", αποδείχτηκε και αντί-ρεαλιστική αφού δεν βρέθηκαν καν επενδυτές.
Αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης πολιτικής ήταν η περιστασιακή και κακή λειτουργία του ΠΣ μέχρι τώρα, χωρίς την ουσιαστική και επαρκή διοικητική και διαχειριστική εποπτεία του Δήμου, η οποία με την παντελή έλλειψη συντήρησης, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΠΣ οδήγησε στη συσσώρευση πολλών ζημιών και καταστροφών στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, στις εξέδρες του κεντρικού σταδίου, στα ηλεκτρονικά συστήματα, στην ύδρευση, την αποχέτευση, την πυρασφάλεια κ.ο.κ.
Η νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της ασχολήθηκε συστηματικά με το ΠΣ και μετά από έξι μήνες, με την πολύτιμη συνεργασία των αθλητικών και επιστημονικών φορέων της πόλης, έχει καταρτίσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο υλικοτεχνικής και λειτουργικής ανασυγκρότησης του ΠΣ, με βάση το οποίο απαιτούνται και τα παρακάτω που σας ζητάμε:
1. Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση ύψους 400.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και των καταστροφών.
2. Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση ύψους 160.000 ευρώ για τη δημιουργία του Κέντρου Επιστημονικής Στήριξης του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού (ΚΕΣΕΑ) που επιμερίζεται ως εξής:
Ιατρείο (απινιδωτής καρδιάς, απαραίτητος πάγιος ιατρικός εξοπλισμός).
Φυσικοθεραπευτήριο
Εργομετρική Μονάδα (εργομετρικός διάδρομος, εργομετρικό ποδήλατο, ηλεκτρονικό παχύμετρο, μηχανήματα μέτρησης μυϊκής ισχύος και άλλων παραμέτρων των φυσικών ικανοτήτων σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας με φωτοκύτταρα).
Γυμναστήριο (μηχανήματα αερόβιας άσκησης και προπόνησης δύναμης με αντιστάσεις).
Συστήματα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης δρόμων μεγάλων αποστάσεων σε εξωτερικούς χώρους (trail, city κ.ο.κ.)
3. Ετήσια τακτική επιχορήγηση για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας, επί πλέον του κόστους (μισθολογικού κ.ο.κ.) που καλύπτει ο Δήμος από τον ετήσιο προϋπολογισμό του και των εσόδων του ΠΣ από ήπιες εμπορικές ή άλλες ανταποδοτικές χρήσεις, ύψους 100.000 ευρώ που επιμερίζονται ως εξής:
Πρόσθετο μισθολογικό κόστος λειτουργίας (φύλαξη εγκαταστάσεων, επιστασία εγκαταστάσεων, επιστημονικό προσωπικό ΚΕΣΕΑ).
Συντήρηση (προμήθεια αναλώσιμων, υλικών, αποκατάσταση βλαβών).
Με τη βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεσθε τη σπουδαιότητα της ανάδειξης του ΠΣ σε πραγματικά σύγχρονο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο, ώστε να ανταποκριθεί και στους εθνικούς λόγους κατασκευής του και ευελπιστώντας ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας το αίτημά μας και θα το ικανοποιήσετε, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget