ΒΟΥΛΗ Γ. Γκιόκας: Καμία αυταπάτη από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα προβλήματα στα σχολεία (VIDEO)


Προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας «επαναστατική γυμναστική» την αντίθεση φορέων της εκπαίδευσης στον «εθνικό κοινωνικό διάλογο» που ξεκινά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με στόχο να επιβάλει νέες αντιλαϊκές κατευθύνσεις και επιταγές στο χώρο της εκπαίδευσης.
Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων της Ανατολικής Αττικής, ο υπουργός στη δευτερολογία του επιτέθηκε στο ΚΚΕ που δεν συμμετέχει στον κυβερνητικό διάλογο για την παιδεία, και επιδόθηκε σε «μαθήματα δημοκρατίας», την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θέλει εκπαιδευτικούς και φοιτητές με σκυμμένο το κεφάλι, στις επιταγές του ΟΟΣΑ και την ΕΕ των πολυεθνικών.  
Ο Υπουργός, ουσιαστικά εξέφρασε τον αποτροπιασμό του σε κάθε μορφή αγωνιστικής παρέμβασης ενάντια σε αυτό το διάλογο, με αφορμή την κινητοποίηση φοιτητών και εκπαιδευτικών στην προχτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής εθνικού και κοινωνικού διάλογου για την Παιδεία, γιατί ξέρει πως τα όσα κατήγγειλαν οι φοιτητές, εκφράζουν τη διάχυτη στο λαό αγανάκτηση για την κοροϊδία που υφίσταται.
Ο Ν. Φίλης δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει προσωπικές τις προτάσεις Τριανταφυλλίδη για την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα, παρότι αυτό αναδείχθηκε μέσα από τις σελίδες της «Αυγής». 
Όσον αφορά τα κενά στα σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση πραγματοποίησε έναν «άθλο» με τις προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ εντείνοντας την τρομοκρατία στο πλαίσιο του διπολισμού, δήλωσε πως «αν είχαμε κυβέρνηση Σαμαρά θα είχαμε και άλλη πτώση στα κονδύλια για την Παιδεία».
Ο Γιάννης Γκιόκας από την πλευρά του κατήγγειλε ότι έξι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα όπως ελλείψεις σε καθηγητές, δασκάλους, σε υλικοτεχνική υποδομή, σε κτίρια. Τα προβλήματα χρονίζουν, με αποτέλεσμα σήμερα τα κενά να φθάνουν τα 144, μόνο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το 50% των ολοήμερων σχολείων δεν λειτουργούν ως ολοήμερα.
Η δευτερολογία του Γ. Γκιόκα

Ο Γιάννης Γκιόκας στη δευτερολογία του επισήμανε ότι οι σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία δημιουργούν αναστάτωση και ανησυχία στις εργατικές λαϊκές οικογένειες της περιοχής που δεν μπορούν να προγραμματίσουν την καθημερινότητά τους ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους για τις βασικές λειτουργίες του σχολείου. Εάν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, του χρόνου σε συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας και περικοπών στην παιδεία, θα επανέλθουν δριμύτερα προειτοποίησε ο Γ. Γκιόκας.
Οσον αφορά το άρθρο Τριανταφυλλίδη ο κομμουνιστής βουλευτής υπογράμμισε ότι είναι μία πάγια τακτική των κυβερνήσεων να «αφήνεται μία κατάσταση να εξελίσσεται και να έρχεται μετά να νομοθετήσει τετελεσμένα και δεδομένα». Αυτές οι απόψεις θα μπορούσαν να αγνοηθούν ως εξωπραγματικές εάν δεν υπήρχε τέτοια κατάσταση στα σχολεία και δεν διατυπωνόταν στο επίσημο όργανο του κόμματος της κυβέρνησης», σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας καλώντας γονείς και εκπαιδευτικούς να μην τρέφουν αυταπάτες από τις δεσμεύσεις που ακούγονται από πλευράς κυβέρνησης αλλά να οργανωθούν και να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων στη μόρφωση των παιδιών τους. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget