ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ ΤΟΥ ΔΝΤ Ικανοποιητικά εξελίσσεται το ελληνικό μνημόνιο διαπιστώνουν Σόιμπλε - Τσακαλώτος

Την αφοσίωση της ελληνικής κυβέρνησης στην τήρηση τόσο των μέτρων όσο και των χρονοδιαγραμμάτων που συμφωνήθηκαν στο 3ο μνημόνιο ήθελε να καταδείξει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτοςκατά τη συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, όπου κατέφθασε και ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν.
Ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε τα πάνω από 70 μέτρα που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή και δεσμεύτηκε για την προώθηση και των υπόλοιπων μέτρων για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και μεταξύ αυτών είναι το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό των αγροτών και τα «κόκκινα» δάνεια πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων που δεν εντάχθηκαν στον πρόσφατο νόμο.
Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών έλεγαν πως η συνάντηση των 70 λεπτών έγινε σε «εποικοδομητικό κλίμα» και πως οι δύο πλευρές «διαπίστωσαν ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ κοινή είναι η θέληση των δύο πλευρών να αντιμετωπιστούν τα τυχόν προβλήματα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».
Οι ίδιες πηγές έλεγαν επίσης ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, τόσο ως προς τις δημοσιονομικές του επιπτώσεις, όσο και ως προς την αναζήτηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων με επαρκή χρηματοδότηση.
Δημοσίευμα της «Deutsche Welle» αναφέρει πως στόχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν να σχηματίσει και δική του εικόνα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, όπως επίσης για τις διαθέσεις και προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Πέμπτη όπου θα συζητηθεί το ελληνικό μνημόνιο και η πορεία υλοποίησής του.
Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ευ. Τσακαλώτος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποστηρίξει αίτημα αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.
Το γεγονός επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φρίντρικ Φον Τισενχάουζ,λέγοντας πως «στη γερμανική θέση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει κάτι. Άλλωστε αυτό έχει συμφωνηθεί έτσι στη δήλωση του Eurogroup του Αυγούστου και σε συσκέψεις του ΕΜΣ και οι Έλληνες εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν αυτήν τη θέση τον τελευταίο καιρό».
Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Πολ Τόμσεν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Σόιμπλε - Τσακαλώτου, δήλωσε πως «δεν συμμετείχε στη συνάντηση» των δυο υπουργών. Δεν απάντησε αν στη συνέχεια υπήρχε συνάντηση Σόιμπλε - Τόμσεν. Τη μη συμμετοχή του Πολ Τόμσεν στη συνάντηση Σόιμπλε - Τσακαλώτου επιβεβαιώνουν πληροφορίες και από την ελληνική πλευρά.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget