ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αλ. Τσίπρας: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής για να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα

Ως άξια να έχει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των δανειστών παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςτην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το επιχείρημα ότι έχει υλοποιήσει τα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα από κάθε άλλη κυβέρνηση εντός λίγων μηνών!
Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «Canal+», ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ένα μαραθώνιο νομοθετικών παρεμβάσεων, από τον Ιούλιο ως σήμερα» και προσθέτει ότι «έχει εφαρμόσει, υλοποιήσει και ψηφίσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ό,τι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί τα 4 προηγούμενα χρόνια».
Επαναλαμβάνει ότι θα τηρήσει τη δέσμευση για εφαρμογή του μνημονίου, ισχυριζόμενος ότι «ο δρόμος για να βγει η χώρα από τη σκληρή επιτροπεία των δανειστών είναι να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα κρατώντας τις κόκκινες γραμμές μας και να απαιτούμε από τους εταίρους μας να υλοποιήσουν και αυτοί τις δικές τους δεσμεύσεις».
Η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει και την ολοκλήρωση του εγκλήματος στην Κοινωνική Ασφάλιση, η οποία στο όνομα της αξιολόγησης θυσιάζεται, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει πως «βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πρώτη αξιολόγηση και το βήμα αυτό ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», ενώ διαβεβαιώνει ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής διότι υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή» για να περάσει και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα.

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και τον προγραμματισμό των επόμενων πρωτοβουλιών συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο στη Βουλή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως «το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε τις λεπτομέρειες ενός νομοσχεδίου-τομή στη Δημόσια Διοίκηση της χώρας» και έκανε λόγο για «μια ριζοσπαστική προοδευτική Διοικητική Μεταρρύθμιση που δεν τόλμησαν κυβερνήσεις που όμνυαν είτε στον δήθεν εκσυγχρονισμό είτε στη δήθεν επανίδρυση του κράτους» και ισχυρίστηκε ότι «βάζουμε τέλος στο πελατειακό, κομματικό κράτος».
Με το νομοσχέδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη διαδικασία της αξιολόγησης, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και δείχνοντας πως υπάρχει σύμπλευση σε πολλά ζητήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ίσως και την επόμενη εβδομάδα.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget