Σε θέση μάχης βρίσκονται οι αγρότες για τον πανελλαδικό συντονισμό της δράσης τους

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι μικρομεσαίοι αγρότες σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση τις επόμενες μέρες και πανελλαδικό συντονισμό.
Τα τρακτέρ έχουν βγει εδώ και μέρες στις πλατείες των χωριών του Νομού Καρδίτσας. Την Πέμπτη 14 Γενάρη θα γίνει στην Καρδίτσα, στα γραφεία της πρώην ΤΕΔΚ, παν-καρδιτσιώτικη σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την οργάνωση της πορείας των τρακτέρ προς το σημείο όπου τις επόμενες μέρες θα στηθεί το πανθεσσαλικό μπλόκο.
Την Παρασκευή 15 Γενάρη θα βγουν τα τρακτέρ και στα χωριά των άλλων νομών της Θεσσαλίας. Με στόχο να είναι μαζική η συμμετοχή, συνεχίζονται οι συσκέψεις σε ΦαρκαδόναΜεγαλοχώρι και αλλού.
Τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών θα βγάλουν και οι αγρότες της Νάουσας τη Δευτέρα 18 Γενάρη,στις 10.30 το πρωί και στις 11.30 π.μ. θα τα συγκεντρώσουν όλα στη διασταύρωση της Νάουσας (Εθνική Οδός Βέροιας - Εδεσσας).
Οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου Ανθήλης (αποτελείται από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ανθήλης - Λαμίας, Μακρακώμης, Εχιναίων - Στυλίδας και Πελασγίας) βγάζουν και αυτοί τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών από την περασμένη Κυριακή.
Παράλληλα, συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή οι συσκέψεις προετοιμασίας. Μαζικές συσκέψεις έγιναν προχτές στο Μικρό Κεφαλόβρυσο και χτες στην Πηγή στο Νομό Τρικάλων. Θα ακολουθήσουν:
Σήμερα Πέμπτη 14 Γενάρη
  • Συλλαλητήριο οργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», στις 11 το πρωί, στα παλιά διόδια Σελινούντας.
  • Στα Χανιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, διοργανώνει στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις περικοπές στις ενισχύσεις. Επίσης αυτή την εβδομάδα, στις έδρες των δήμων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι οργανώνουν διαμαρτυρίες στους ανταποκριτές του ΟΓΑ για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Παρασκευή 15 Γενάρη
  • Σύσκεψη στη Φαρκαδόνα στις 6.30 μ.μ., καφενείο «Ξάνθος Νάτσινας».
  • Συλλαλητήριο οργανώνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας στις 12.30 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Άργους - Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας, στη Δαλαμανάρα.
Σάββατο 16 Γενάρη
  • Σύσκεψη στο Μεγαλοχώρι, (7 μ.μ., ταβέρνα «Μπάρμπα - Μιχάλης»), όπου και θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Κυριακή 17 Γενάρη
  • Συγκέντρωση από τους Αγροτικούς Συλλόγους Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών στον Κόμβο της Μεσσήνης, με γεωργικά μηχανήματα και τρακτέρ, σαν αφετηρία κλιμάκωσης με παμμεσσηνιακό μπλόκο.
  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.
Δευτέρα 18 Γενάρη
  • Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων Ηρακλείου καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετάσχουν στη σύσκεψη της Γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΥ, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου (Λεωφ. Παπαναστασίου 193) για να οργανωθεί η πάλη στο νομό μαζί με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγροτών. 
  • Τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών θα βγάλουν  οι αγρότες της Νάουσας στις 10.30 το πρωί και στις 11.30 π.μ. θα τα συγκεντρώσουν όλα στη διασταύρωση της Νάουσας (Εθνική Οδός Βέροιας - Εδεσσας).
Πέμπτη 21 Γενάρη
  • Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων Ηρακλείουστον ΟΓΑ στις 11 π.μ., ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα σε βάρος και της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Τετάρτη 27 Γενάρη
  • Πανχανιώτικο αγροτικό συλλαλητήριο με στόχο την κλιμάκωση, σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget