ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό τη Δευτέρα 18 Γενάρη

«Να χτυπήσει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, να προετοιμάσουμε τη νέα πανεργατική απεργία». Με αυτό το σύνθημα το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής δίνει σαν κλάδος μια πρώτη απάντηση, με μαζική παρέμβαση για το νέο Ασφαλιστικό στο υπουργείο Εργασίας, τη Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 4 το απόγευμα.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα το κλαδικό Συνδικάτο τονίζει:
«Αυξάνουν στα 67 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυξάνουν τις δαπάνες της λαϊκής οικογένειας για Φάρμακο - Υγεία - Πρόνοια. Απαλλάσσουν το κράτος και την εργοδοσία από τις ευθύνες τους.
Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κόστος, είναι δικαίωμα. Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο - Πάρτε πίσω το σχέδιο-λαιμητόμο.
• Συνεχίζουν για να αποτελειώσουν ό,τι απέμεινε όρθιο από τους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (Λοβέρδου - Κουτρουμάνη - Βρούτση). Δίνουν συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην Πρόνοια.
• Λένε προκλητικά ψέματα ότι η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό θα φέρει "ισονομία" και "δικαιοσύνη".
• Ο ξεκάθαρος στόχος τους είναι μειώνοντας κι άλλο συντάξεις και ασφαλιστικές παροχές, να κάνουν ακόμα "φτηνότερο" το σύστημα για την εργοδοσία που το θεωρεί κόστος. Να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αύξησης του ποσοστού κέρδους, να ανοιχτούν και νέες προοπτικές κερδοφορίας μέσα από την ιδιωτική υγεία και ασφάλιση.
Οι ελάχιστοι από μας που θα έχουμε 35 χρόνια ασφάλισης θα υποστούμε μείωση της σύνταξης κατά 25%! 
Οι περισσότεροι που δεν θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε 15 χρόνια ασφάλισης, εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που διατηρεί και διευρύνει η σημερινή κυβέρνηση, θα πάρουμε ψίχουλα που δεν θα φτάνουν ούτε για ασπιρίνες.
Οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο γιατί θα υπολογίζονται όχι με βάση τους μισθούς της καλύτερης πενταετίας των δέκα τελευταίων χρόνων, αλλά τους μισθούς όλου του εργάσιμου βίου. Παράλληλα αυξάνονται κατά 1,5% οι εισφορές μας, που σημαίνει ότι θα δούμε και νέα μείωση στο μισθό μας.
Η δημιουργία ενός υπερ-Ταμείου, όπου θα υπάγονται όλα τα Ταμεία κύριων συντάξεων, μαζί με τα Ταμεία Πρόνοιας που απέδιδαν τα εφάπαξ όπως το ΤΑΠΙΤ, θα φέρει και νέα μείωση αν όχι κατάργηση των παροχών και του εφάπαξ.
Και τέλος, η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας Ασφαλιστικών Οργανισμών θα μεγαλώσει την εμπλοκή τραπεζών και ιδιωτών στη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλισμένων και άρα νέα καταλήστευση των αποθεματικών μας.
Τι πρέπει να κάνουμε: Απέναντι στη μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, να απαντήσουμε καθολικά και αποφασιστικά. Οι αγώνες το επόμενο διάστημα και η νέα πανεργατική απεργία χρειάζεται να είναι μαζικοί και να ανεβάσουν τον πήχη της ταξικής αντιπαράθεσης με την εργοδοσία και το κράτος της, με την ΕΕ των μονοπωλίων.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να μη σκύψουμε το κεφάλι, να μη συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα, να απαντήσουμε αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Να δυναμώσουν τώρα οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς, για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget