ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ «Φιλόδοξο» το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό - Ίσως απαιτηθούν επιπλέον μέτρα

«Φιλόδοξο» χαρακτήρισε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup όπου θα συζητηθεί το ελληνικό πρόγραμμα.
Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν η πρόταση είναι αρκετή για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των ταμείων, καθώς λείπουν συγκεκριμένα στοιχεία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων. Ωστόσο, υποστήριξε ότι αποτελεί «σημαντικό βήμα μπροστά» γιατί προβλέπει την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την έλευση των κλιμακίων των «θεσμών» στην Αθήνα. Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι οι διαβουλεύσεις θα είναι μακρές και δεν θα ολοκληρωθούν ούτε μέχρι το επόμενο Eurogroup, στις αρχές Φλεβάρη.
Σχετικά με την ατζέντα της πρώτης αξιολόγησης, δήλωσε ότι πέραν του Ασφαλιστικού θα συζητηθούν και άλλα θέματα, όπως οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, η οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στόχων για το 2016, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και κάποιες μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget