ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Σάρωμα του Ασφαλιστικού και των επιστημόνων με το πρόσχημα της «ισονομίας»

Με «Δούρειο Ίππο» τη δημιουργία τεχνικής επιτροπής για το Ασφαλιστικό των επιστημόνων και με πολιορκητικό κριό την εξαπάτηση περί «ισονομίας» και «δίκαιων κανόνων», ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ουσιαστικά επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στο σάρωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της συγκεκριμένης κατηγορίας ασφαλισμένων.
Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός, την Τετάρτη 13 Γενάρη, με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους, θα μπορέσουμε να εξειδικεύσουμε τις γενικές αρχές του νομοσχεδίου για την ισονομία στο χώρο του Ασφαλιστικού για να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία στους νέους επιστήμονες, εξασφαλίζοντας βέβαια την τήρηση αυτού που αποτελεί την ουσία των κανόνων όπως το βλέπουμε εμείς για το νέο Ασφαλιστικό, δηλαδή δίκαιοι κανόνες».
Ο υπουργός, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, θέλησε για μια ακόμη φορά να αποπροσανατολίσει και να καλλιεργήσει το «διαίρει και βασίλευε», προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση - συνενοχή και του συγκεκριμένου κλάδου ασφαλισμένων στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «εφόσον ελαφραίνουμε τις φτωχές και αδύναμες κατηγορίες, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο αναπλήρωσης των χρημάτων αυτών, πρέπει να πληρώσουν επομένως λίγα περισσότερα χρήματα τα μεσαία και τα ανώτερα στρώματα».
Τέλος, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι θα υπάρξει φορολογική και αθροιστική επιβάρυνση σε βάρος των επιστημόνων, περιοριζόμενος σε αναφορά - ευχολόγιο να μη φτάσει αυτή η επιβάρυνση σε δημευτικά επίπεδα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget