ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Διαβεβαιώνει το κεφάλαιο για την «ικανότητα» της ΝΔ

Τις πρώτες διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ, παρείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ενώ παράλληλα φρόντισε να ενισχύσει τη λογική του διπολισμού.
«Ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση, ώστε η ΝΔ να γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» είπε, υποσχόμενος να καταστήσει τη ΝΔ μια «αξιόπιστη εναλλακτική υψηλών προσδοκιών» για την αστική διακυβέρνηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, προανήγγειλε «άνοιγμα» σε πολιτικούς χώρους που βρίσκονται μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «ανίκανη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική», καθώς και ότι «διώχνει τις ξένες επενδύσεις», θέλοντας να καταδείξει στο κεφάλαιο ότι η ΝΔ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντά του. «Θέλουμε πρώτα να μεγαλώσουμε την πίτα και μετά να την μοιράσουμε με δικαιοσύνη» σημείωσε, προβάλλοντας την ακραία αυταπάτη ότι οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα μοιράσουν στο λαό ένα τμήμα των κερδών τους.
Με προφανή στόχο να ανεβάσει τους «αντιπολιτευτικούς τόνους», για να μπορέσει η ΝΔ να παίξει τον ρόλο της ως ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «ας μην ελπίζει σε συναίνεση». Όπως είπε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε».
Ειδικά για το Ασφαλιστικό, ανέφερε ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει την κυβερνητική πρόταση, αλλά θα καταρτίσει τη δική της πρόταση. Παράλληλα, όμως, υπενθύμισε στην αστική τάξη ότι η ΝΔ, όταν χρειάστηκε, στήριξε το τρίτο μνημόνιο. «Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών, στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο», είπε. «Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι συναίνεση μπορεί να υπάρξει για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσουν από τώρα ποια άρθρα θα αναθεωρηθούν από την επόμενη κυβέρνηση. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget