ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Όλοι στους δρόμους για δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση

«Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα! Μαζί με την εργατική τάξη και όλο το λαό! Ξεσηκωμός παντού για να τους σταματήσουμε Να μη φτάσει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, για Δημόσια, Καθολική, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση», τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των δικηγόρων, την Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα.
Σημειώνει ότι το κυβερνητικό σχέδιο «ισοπεδώνει δικαιώματα και κατακτήσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, που κερδήθηκαν μέσα από σκληρούς, αιματηρούς αγώνες της εργατικής τάξης. Διαπράττει την πιο σοβαρή, μέχρι σήμερα, πράξη ενός διαρκούς αντι-ασφαλιστικού εγκλήματος σε βάρος του λαού. Συνεχίζει και επεκτείνει τη σφαγή της Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει δρομολογηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» επισημαίνει ότι «Σε αυτή την επίθεση, απαντάμε με αποχή και κινητοποιήσεις και οργανώνουμε τον αγώνα μας με μαζικές διαδικασίες, επαναλαμβανόμενες γενικές συνελεύσεις, Επιτροπές Αγώνα, αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Εξασφαλίζουμε τη συμμετοχή των ίδιων των δικηγόρων στη λήψη των αποφάσεων για τις μορφές των κινητοποιήσεων και την περιφρούρησή τους. Εξασφαλίζουμε τη συμμετοχή των μισθωτών συναδέλφων, χωρίς να κινδυνεύουν με απόλυση.
Συμπορευόμαστε με τις αγωνιστικές δυνάμεις επιστημονικών συλλόγων, συλλόγων εργαζομένων στο χώρο της Δικαιοσύνης. Συμπορευόμαστε με την εργατική τάξη, με το ΠΑΜΕ και τους λαϊκούς φορείς της φτωχής αγροτιάς, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων που θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συμβάλλουμε στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας για μια νικηφόρα πορεία στο δρόμο της ανατροπής.
Καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων που συνεχίζει να σκορπά διαχειριστικές αυταπάτες, συστήνοντας επιτροπές διαλόγου με την κυβέρνηση και διαμορφώνοντας υπομνήματα προς τους εκπροσώπους του κεφαλαίου και της ΕΕ, τους λεγόμενους «θεσμούς». Προαναγγέλλουν αποχή αόριστης διάρκειας, χωρίς καμία προετοιμασία για την οργάνωση του αγώνα και μάλιστα ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, ακόμη και τώρα, αρνείται να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση. Είναι οι ίδιοι που εξυμνούν και εξωραΐζουν την ΕΕ, που προωθούν πακέτα ομαδικής ιδιωτικής ασφάλισης στους δικηγόρους, που καλλιεργούσαν αυταπάτες για τη διάσωση δήθεν των αποθεματικών των ταμείων με την επένδυσή τους σε διάφορα ομόλογα».
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget