Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ - Η τοποθέτηση του ΚΚΕ επί των άρθρων (VIDEO)

Δεύτερη μέρα συζήτησης σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής τουνομοσχεδίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ΕΡΤ, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής. Με το νομοσχέδιο θα παραμείνει ελεγχόμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση, θα λειτουργεί με βάση τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό και σε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» επί της αρχής του νομοσχεδίου ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας στη συζήτηση της Τρίτης 28 Απρίλη και τόνισε πως θα είναι απόλυτα ελεγχόμενος ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Επικαλέστηκε ως επιβεβαίωση και την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη πως η κυβέρνηση θέλει την ΕΡΤ για να έχει επικοινωνία με τους πολίτες.
Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα άρθρα του νομοσχεδίου που σχετίζονται με τους εργαζόμενους και εργασιακά τους δικαιώματα, τις υποδομές και τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ και στην τροπολογία για το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης - δανειστών και στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Star», σημείωσε πως μας προϊδέασε για νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, απ' ό,τι φαίνεται και για αλλαγές στο Ασφαλιστικό και με το λαό να ξαναπληρώνει τον ΕΝΦΙΑ. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget