Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 3 Μάη - Σε μαζική συμμετοχή καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 3 Μάη, άλλη μια Κυριακή που ανοίγουν τα καταστήματα, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήναςκαλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία, με αίτημα την κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωσή της. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Φιλοθέης 5β - πλ. Μητροπόλεως, στις 9.30 π.μ.
Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Η συμμετοχή μας στην απεργία είναι μαχητική απάντηση στον εμπαιγμό εργοδοσίας και κυβέρνησης, να μην ενδώσουμε στην παρελκυστική μεθόδευση των παζαριών πάνω στην πλάτη μας για 7 ή 5 κάποιες Κυριακές το χρόνο, να συζητήσουμε στους χώρους εργασίας, να σπάσουμε τις αυταπάτες, την αναμονή, την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους μας να ενισχύσουν την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που πραγματοποιεί πλατύ άνοιγμα στον κλάδο με κείμενο για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, να το υπογράψουμε εργαζόμενοι και σωματεία για να κατατεθούν οι υπογραφές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωσή της».
Αδειο πουκάμισο θέλει την απεργία η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) στην προχτεσινή της συνεδρίαση πήρε την απόφαση για απεργία - πυροτέχνημα, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία της. Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη πείρα από την απεργία την Κυριακή 5 Απρίλη: Ακολουθώντας την πεπατημένη που έχει χαράξει, η Ομοσπονδία προκήρυξε απεργία, χωρίς τα σωματεία που ελέγχονται από την πλειοψηφία να συνεδριάσουν ή ακόμα και να βγάλουν ανακοινώσεις για την απεργία.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν πως δε θα γίνουν συνεργοί στον εκφυλισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων, στη μετατροπή της απεργίας σε «άδειο πουκάμισο», τη στιγμή που απαιτείται οργάνωση των εργαζομένων και μαχητική διεκδίκηση της νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακής ως υποχρεωτικής αργίας, για όλα τα καταστήματα, όλο το έτος.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget