Ερώτηση του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Κοτζιά σχετικά με τη βοήθεια στην Ουκρανία

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης ΠαφίληςΛιάνα Κανέλλη καιΓιώργος Μαρίνος σχετικά με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά στην Ουάσιγκτον για τη βοήθεια που δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ουκρανία.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών John Kerry και σε δηλώσεις του προς τους Έλληνες ανταποκριτές (Ουάσιγκτον, 20.04.2015), υπογράμμισε πως ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για "τη βοήθεια που δίνουμε αυτήν την εποχή στην Ουκρανία".
Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία:
  • Το Ουκρανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που εξισώνει ανιστόρητα το φασισμό με τον κομμουνισμό και στη βάση αυτή εμποδίζει τη δράση των κομμουνιστών και τη διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών.
  • Με άλλο νόμο δικαιώνονται ιστορικά οι ντόπιοι φασίστες, του λεγόμενου Ουκρανικού Απελευθερωτικού Στρατού.
  • Ο Ντμίτρο Γιάρος, επικεφαλής της ναζιστικής οργάνωσης "Δεξιός Τομέας", διορίζεται στη θέση του συμβούλου στο υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.
  • Γίνονται πολιτικές δολοφονίες αντιπάλων των σημερινών κυβερνητών, καθώς και εξαφανίσεις δημοσιογράφων, όπως του  δημοσιογράφου Σεργκέι Ντολγκόφ, που απήχθη από τα γραφεία της εφημερίδας που εξέδιδε, φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων, όπως του Αλεξάντερ Μπονταρτσούκ, εκδότη του περιοδικού "Εργατική Τάξη" και πολύωρες ανακρίσεις και διώξεις, όπως σε βάρος του Π. Σιμονιένκο, Α’ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.
  • Λαμβάνονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της ουκρανικής κυβέρνησης έναντι του ΔΝΤ και της ΕΕ, στη βάση αντιλαϊκών μνημονίων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι είδους "βοήθεια" παρέχει η "αριστερή" ελληνική κυβέρνηση στη σημερινή αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας;».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget