Νομοθετική ρύθμιση για νομιμοποίηση καταθέσεων στην Ελβετία

Αποκάλυψη και νομιμοποίηση των καταθέσεων στην Ελβετία με την καταβολή χαμηλότερου από τον προβλεπόμενο φόρο επιδιώκει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Για το θέμα είχαν συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης με τον Ελβετό υφυπουργό Διεθνών Χρηματοοικονομικών Σχέσεων Ζακ ντε Βατεβίλ,
Στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος με τις δηλώσεις του κάλεσε όσους φοροδιαφεύγουν με καταθέσεις στο εξωτερικό να πληρώσουν κάτι για να νομιμοποιήσουν τις καταθέσεις τους και πως οι ρυθμίσεις θα είναι προς το συμφέρον τους.
Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους όσοι ξέρουν -και όλοι ξέρουν- ότι χρωστούν χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο είτε τα χρήματά τους είναι στην Ελλάδα, είτε στην Ελβετία, είτε οπουδήποτε αλλού: Έχουν πραγματικά συμφέρον» και πρόσθεσε ότι «στόχος όλων μας θα είναι να εξυπηρετηθεί το συμφέρον της Ελβετίας, το συμφέρον της Ελλάδας και το συμφέρον των φορολογουμένων - των υπόχρεων να φορολογηθούν στην Ελλάδα».
Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση, η οποία στη συνέχεια θα δώσει τη δυνατότητα στην ελβετική κυβέρνηση να εκδώσει πολιτική διακήρυξη, δηλαδή να καλέσει τους καταθέτες εθελοντικά να επωφεληθούν των ευεργετικών διατάξεων του νέου νόμου.
Ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία που θα αφορά στην εθελοντική αποκάλυψη εκ μέρους Ελλήνων πολιτών καταθέσεών τους στο εξωτερικό, με τρόπο που θα αντανακλά τις καλύτερες πρακτικές της ΕΕ». Από την πλευρά του ο Ελβετός υφυπουργός δήλωσε ότι «έχουμε μόλις καταλήξει σε μια συμφωνία με την ΕΕ για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών. Η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί σύντομα, θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα και θα αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα εξέλιξης της ανάπτυξης μεταξύ της συνεργασίας των δύο χωρών μας».  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget