ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ Βλέπει «απόλυτο φιάσκο ή ολοκληρωτική καταστροφή»

«'Η κωλοτούμπα ή δημοψήφισμα για δραχμή». Αυτό ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, όταν ρωτήθηκε χτες το πρωί από δημοσιογράφους για την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, προχτές βράδυ.
Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, δήλωσε σχετικά με τη συνέντευξη Τσίπρα: «Αφού μάθαμε ότι η "περήφανη διαπραγμάτευση" ήταν όλη λάθος, αφού ξεχάστηκαν οριστικά η κατάργηση του μνημονίου, η διαγραφή χρέους, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αύξηση του αφορολογήτου, τελικά ομολογούν ότι οδηγούνται είτε σε "κωλοτούμπα" είτε σε δημοψήφισμα για δραχμή. Συμπέρασμα: Απόλυτο φιάσκο ή ολοκληρωτική καταστροφή».
Την ίδια στιγμή, ο Σαμαράς επιχειρεί να δείξει ότι αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο αστό πολιτικό της χώρας στο εξωτερικό και ειδικά στην ΕΕ, φιλοδοξώντας έτσι να κατοχυρώσει και τη θέση του στο εσωτερικό της ΝΔ, κόντρα στην αμφισβήτηση που δέχεται από στελέχη του κόμματος και τις απόψεις που εκφράζονται περί ανάγκης αλλαγής ηγεσίας.
Συγκεκριμένα, από χτες το απόγευμα, ο Σαμαράς βρίσκεται στο Στρασβούργο, όπου το βράδυ μίλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σήμερα, Τετάρτη, ο Σαμαράς θα έχει διμερείς επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Guy Verhofstadt, και τον επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και ΔημοκρατώνGianni Pittella.
Αντιπολιτευτικές εσωκομματικές διεργασίες
Ωστόσο, ο Σαμαράς συνεχίζει να δέχεται σκληρή κριτική για το γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δημοσκοπικά και περιορίζεται η μεγάλη απήχηση που φαινόταν να έχει τις πρώτες μέρες διακυβέρνησής του, η ΝΔ δεν κερδίζει. Κάθε άλλο, δείχνει καθηλωμένη σε ποσοστό κάτω κι από την εκλογική της επίδοση της 25ης Γενάρη.
Σε αυτή τη βάση, γίνονται προσπάθειες να οργανωθεί εσωκομματική αντιπολίτευση ώστε να καταλήξει και σε συντονισμένη αμφισβήτηση της σημερινής ηγεσίας (π.χ. με κατάθεση υπογραφών για διενέργεια έκτακτου συνεδρίου, κάτι που αρνείται ο Σαμαράς). Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει ακόμα στέλεχος που να έχει πάρει κεφάλι, ικανό να βγει μπροστά και να τραβήξει μαζί του τους υπόλοιπους.
Λέγεται πάντως ότι για τις επόμενες μέρες έχει προγραμματιστεί δείπνο με τη συμμετοχή διψήφιου αριθμού «γαλάζιων» στελεχών που βρίσκονταν στη Βουλή μέχρι και τη διάλυσή της το Γενάρη. Επίσης, ότι μια άλλη ομάδα μελών και στελεχών της ΝΔ (αυτοαποκαλούμενοι «Εβερτικοί», καθώς είχαν στενή πολιτική σχέση με τον άλλοτε πρόεδρο του κόμματος Μιλτιάδη Εβερτ) προετοιμάζει εκδήλωση για το μέλλον της παράταξης τη Δευτέρα 18 Μάη.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget