Ναυτεργατικά Σωματεία: «Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων»

Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων τονίζουν η ΠΕΜΕΝ,«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ηΠανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και ηΠανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ για το κρατικό χρέος, βάζει χέρι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στα ελάχιστα ταμειακά διαθέσιμα αποθεματικά του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων. με αποφάσεις των διοικήσεών τους. Με το αριθ. πρωτ. 16674/807-21-4-2015 έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, ζητείται από τα ΔΣ του ΝΑΤ, ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και άλλα 14 ασφαλιστικά ταμεία "να προχωρήσουν ταχύτατα στις σχετικές ενέργειες", προκειμένου να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα νέες δραματικές περικοπές των κοινωνικών δαπανών, με οδυνηρές συνέπειες για τους ναυτεργάτες και γενικότερα για τα λαϊκά στρώματα.
Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων από εισφοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, των βιομηχάνων κ.ά., όπως στην περίπτωση του PSI τα τελευταία χρόνια.
Τα ναυτεργατικά σωματεία εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην νέα επιχείρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λεηλασίας των αποθεματικών του ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων. Καλούμε τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων να μη συμμετάσχουν στην προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης που επιχειρεί να επιβάλει μέσα από τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ.
Καλούμε τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στην οργάνωση της πανελλαδικής απεργίας της 1η Μάη και την κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget