ΠΑΣΟΚ Καταλογίζει «έλλειψη ειλικρίνειας και θάρρους»

«Ελλειψη ειλικρίνειας και πολιτικού θάρρους» καταλόγισε στον Αλ. Τσίπρα οΕυ. Βενιζέλος μιλώντας χτες στη Βουλή. Σχολιάζοντας την προχτεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, πρόσθεσε ότι «δείχνει παντελή αδυναμία να καταλήξει σε μια απόφαση. Συνεχίζεται (...) η βαθιά αμφιθυμία, η αδυναμία να καταλήξει σε μια πολιτική στρατηγική. Και η ταλάντευση θα συνεχίζεται, φοβούμαι, μέχρι τη στιγμή της πρόσκρουσης στο απόλυτο αδιέξοδο».
Παραπέρα, ο Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι ο Τσίπρας «ακολουθεί την γραμμή του κ. Γιώργου Παπανδρέου, διότι είναι προφανές ότι προσχώρησε στη λογική των Κανών και του δημοψηφίσματος, το οποίο εξήγγειλε χθες χωρίς να έχει διδαχθεί τίποτα από την εμπειρία της χώρας».
Επέμεινε ότι «θα εκληφθεί ως δημοψήφισμα ναι ή όχι στο ευρώ. Πιστεύει ότι θα του κάνουν συμφωνία και θα τον αφήσουν να κάνει και δημοψήφισμα; Αρα τι θα κάνει, δημοψήφισμα ρήξης; Δημοψήφισμα συμψηφισμού; Εχει στο μυαλό του ίσως το δημοψήφισμα του Ποντίου Πιλάτου, ότι θα είναι Πρωθυπουργός και θα κάνει ένα δημοψήφισμα με κάποιους στο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν υπέρ, κάποιους κατά, τους Ανεξάρτητους Ελληνες να ψάχνουν τη θέση τους και βέβαια το αποτέλεσμα θα του είναι εξίσου ευχάριστο».
Προέβλεψε, τέλος, την υπαγωγή της εγχώριας οικονομίας τον Ιούνη σε ένα «μνημόνιο τρία», ενώ «έχει υποστεί μία τεράστια οικονομική βλάβη. Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν επιδεινωθεί όλα τα μεγέθη: Τα έσοδα, ο ρυθμός ανάπτυξης έγινε ξανά ύφεση, το πρωτογενές πλεόνασμα χάθηκε, οι επενδύσεις εξαφανίστηκαν, η εμπιστοσύνη εξανεμίστηκε, οι τράπεζες υπονομεύθηκαν». Σε αυτήν τη βάση μίλησε για «μαύρη προοπτική της μακροχρόνιας παραμονής στο μνημόνιο».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget