Μέτρα αναμένουν οι δανειστές - Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη για το πολυνομοσχέδιο

Την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την προώθηση μέτρων που είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με τους δανειστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιδιώκει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου προκειμένου να δείξει καλή πίστη και να βοηθηθεί η επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Επιπλέον, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν πως στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται και φορολογικές παρεμβάσεις για την άμεση συγκέντρωση εσόδων.
Μέτρα αναμένουν οι δανειστές
«Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια, πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και επανέλαβε ότι «ο χρόνος εξαντλείται για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα».
Ανέφερε πως είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης η διενέργεια δημοψηφίσματος για τη συμφωνία, ενώ υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση «έπαιξε και έχασε σχετικά με την πρόθεση της ΕΚΤ να χαλαρώσει τους κανόνες» και πρόσθεσε ότι «δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup».
Σε ό,τι αφορά την αναδιοργάνωση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, σημείωσε ότι δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
Σύγκλιση απόψεων για πιο παραγωγικές συνομιλίες
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας. «Εφόσον έχουν την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούν, είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί.
Ανέφερε πως «υπάρχει σύγκλιση απόψεων στην αντίληψη ότι οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές» και για τις συζητήσεις είπε ότι συνεχίζονται στο «Brussels Group».
Δηλώσεις Βαρουφάκη για τα περί παραπλάνησης
Ερωτήσεις για τα περί παραπλάνησης από τους εταίρους, που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο «Star», δέχθηκε από δημοσιογράφους στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών ο Γ. Βαρουφάκης.
Ανέφερε πως «δεν υπήρξε αστοχία, υπήρξε διαφορά πολιτικής» και πρόσθεσε πως «πήγαμε με την αίσθηση ότι μια συμφωνία είναι μια συμφωνία, ότι όταν σφίγγουμε το χέρι και λέμε ότι αυτό σημαίνει το "α" και όχι το "β" σημαίνει το "α" και όχι το "β". Από την άλλη πλευρά δυστυχώς δεν επεδείχθη η ίδια προσήλωση στην μπέσα».
Για το αν θα μετέχει στις διαπραγματεύσεις, απάντησε με ερώτηση: «Ο υπουργός Οικονομικών; Ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης;».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget