Αλέξης Τσίπρας: «Τις επόμενες μέρες θα έχουμε συμφωνία, πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί δημοψήφισμα»

Συμφωνία τις επόμενες μέρες «βλέπει» ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος μιλώντας στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «στόχος είναι ο έντιμος συμβιβασμός στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει. Πιστεύω τις επόμενες μέρες θα έχουμε συμφωνία. Σε περίπτωση που δεν έχουμε λύση εντός του πλαισίου, τότε θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού. Πιστεύω όμως πως δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα». Αυτό είχε υποστηρίξει ο πρωθυπουργός και στη συνέντευξή του στο «Star» το βράδυ της Δευτέρας.
Στην κοινή συνεδρίαση των δύο κομματικών οργάνων εκφράστηκαν προβληματισμοί για το αν τελικά ο συμβιβασμός θα είναι έντιμος ή ετεροβαρής και επώδυνος. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, πιθανά μετά και τον καθορισμό και των τελευταίων λεπτομερειών των μέτρων που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο και για το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σενάρια έκτακτης εισφοράς στο πολυνομοσχέδιο
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα της συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη όπως επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών που ενημερώνει ότι υπό τον Γ. Βαρουφάκη έγινε«σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, με θέμα την προπαρασκευή σχεδίου νόμου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η "λίστα Βαρουφάκη"».
Θεωρείται βέβαιο ότι το πολυνομοσχέδιο εμπλουτίζεται διαρκώς και δεν αποκλείεται μέχρι τη γνωστοποίησή του να περιλαμβάνει περισσότερα μέτρα από όσα προβλέπει η «λίστα Βαρουφάκη». Μεταξύ των πολλών σεναρίων είναι η επιβολή έκτακτης εισφοράς για την οποία ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η άρση της ελάφρυνσης κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης, κάτι που προβλέπεται στην περίπτωση που ο προϋπολογισμός εκτελείται με αστοχίες.    

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget