ΟΑΕΔ: Ακόμα 95 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά του διαθέσιμα στην ΤτΕ

Να μεταφέρει άλλα 95 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού.
Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η μεταφορά 120 εκατ. σε πρώτη φάση, ενώ εκκρεμούσε η υλοποίηση της απόφασης για άλλα 50 εκατ. ευρώ μετά την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Στη συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη η διοίκηση ενημέρωσε το ΔΣ ότι τελικά ο ΟΑΕΔ δεν δεσμεύεται από την ΠΝΠ, καθώς εμπίπτει στις ίδιες διατάξεις με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Κατέθεσε νέα πρόταση να γίνουν 95 τα 50 εκατ. της «δεύτερης» δόσης και να μεταφερθούν «εθελοντικά» στην ΤτΕ.
Η απόφαση αυτή επενδύθηκε με διάφορες κορόνες, όπως ότι το ΔΣ του Οργανισμού πρέπει να πράξει το «πατριωτικό του καθήκον», ότι η «πατρίδα κινδυνεύει» και ότι κάθε αντίρρηση είναι προσχηματική. Σ' αυτά τα επικίνδυνα από κάθε άποψη ιδεολογήματα, πρωτοστάτησε η μία από τους δυο εκλεγμένους εκπρόσωπους των εργαζομένων του ΟΑΕΔ στο ΔΣ του Οργανισμού.
Την απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕΘανάσης Γκώγκος, ο οποίος κατήγγειλε ότι από τις αρχές του 2015 οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ παραμένουν απλήρωτοι για την πρακτική τους και την ίδια ώρα ο ΟΑΕΔ δεσμεύει τα ταμειακά του διαθέσιμα για τις ανάγκες του κρατικού δανεισμού. Απάντησε και στο επιχείρημα ότι τα λεφτά που μεταφέρονται είναι πλεονασματικά, λέγοντας ότι σήμερα επίδομα ανεργίας δικαιούται περίπου ένας στους εννιά και πως αν η αναλογία αυτή γίνει ακόμα χειρότερη, τότε προφανώς θα μιλάμε για μεγαλύτερα «πλεονάσματα» στα ταμεία του Οργανισμού. Κατήγγειλε ακόμα ότι στους ωρομίσθιους των σχολών του, ο ΟΑΕΔ χρωστάει λεφτά.
Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι η μεταφορά των αποθεματικών συνιστά «επένδυση» και ότι ο Οργανισμός δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, αφού περιμένει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εισπράξεις του ΙΚΑ. Δεν είπε όμως ότι η «επένδυση» αυτή δεν είναι χωρίς ρίσκο και ότι το ΙΚΑ ετοιμάζεται κι αυτό να παραδώσει τα ταμειακά του διαθέσιμα στην ΤτΕ.
Με αυτό το θέμα συνεδριάζει την Πέμπτη 30 Απρίλη η διοίκηση του ΙΚΑ και γι' αυτό η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τους συνταξιούχους και τα σωματεία τους σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 3 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος.
Στην ίδια ρότα κινείται και η διοίκηση του ΝΑΤ, η οποία, όπως και τα άλλα Ταμεία, καλείται από το υπουργείο Εργασίας «να προχωρήσει ταχύτατα στις σχετικές ενέργειες», προκειμένου να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων» διαμηνύουν με κοινή ανακοίνωση τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget