ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε», ισχυρίζεται και άλλος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ

Ακόμα ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο Α. Μπιάγκης, που άρχισε τη Δευτέρα να καταθέτει στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στο ίδιο μοτίβο με τους συναδέλφους του, επανέλαβε το γνωστό πια «κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε», «δεν είμαστε εμείς γι' αυτή τη δουλειά».
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός κλήθηκε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μαζί με άλλους αστυνομικούς, να μεταβεί στην Τσαλδάρη, μάλιστα ήταν και ο μοναδικός που έφερε βαρύ οπλισμό, υποπολυβόλο «Μ5».
Ενδεικτικός ο διάλογος:
- Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι...
- Πρόεδρος: Γιατί; Οκτώ αστυνομικοί ήσαστε, εκ των υστέρων πιστεύετε ότι κάνατε αυτό που έπρεπε;
- Μάρτυρας: Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε κάναμε... δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε... Δεν μπορούσαμε να το αποτρέψουμε...
Όταν ρωτήθηκε τι έκαναν οι αστυνομικοί όταν είδαν στην αρχή το τάγμα εφόδου να τρέχει, ο αστυνομικός απάντησε χαρακτηριστικά ότι αν κρατάγανε έναν από αυτούς (σ.σ. τους χρυσαυγίτες) που έτρεχαν δεν θα προλαβαίνανε να πάνε στο σημείο που έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα... Είπε ακόμα, προς έκπληξη της προέδρου, ότι η επέμβαση των αστυνομικών πρέπει να γίνεται με τρεις αστυνομικούς απέναντι σε έναν (σ.σ. ύποπτο)...
Νωρίτερα, η Πολιτική Αγωγή, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την κατάθεση του προηγούμενου μάρτυρα, του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ Δ. Μπάγιου, επισήμανε ότι και από αυτή την κατάθεση αναδείχθηκε ο προσχεδιασμός της επίθεσης των χρυσαυγιτών με στόχο την ανθρωποκτονία: Αποσπάστηκαν οι 15-20 από τους πενήντα (σ.σ. χρυσαυγίτες). Όλοι ήταν ίδιοι και οι 4-5 που έκαναν επίθεση στον Π. Φύσσα. Μάλιστα, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός Δ. Μπάγιος, είχε πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ ότι πριν έρθουν εκεί, είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Επίσης ο μάρτυρας αστυνομικός αναγνώρισε τα τάγματα εφόδου σε φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν και αναγνώρισε στις φωτογραφίες και το χρυσαυγίτη βουλευτή Κασιδιάρη και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο. Επιπρόσθετα, η Πολιτική Αγωγή εκτίμησε ότι η Αστυνομία τελικά καθυστέρησε, φθάνοντας σε δεύτερο και τρίτο χρόνο (στο σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα) γιατί πίστευε ότι επρόκειτο για επίθεση χρυσαυγιτών σε αναρχικούς.
Πάντως, ακόμη μια φορά δεν έλειψαν οι κατωτέρου υποστάθμης ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των χρυσαυγιτών, που εμμένουν να ρωτούν προκλητικά, παρουσία της μητέρας του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού, ερωτήσεις τύπου αν ήταν υπερκινητικός ο Παύλος Φύσσας μετά τις τρεις μαχαιριές από τον δολοφόνο χρυσαυγίτη Ρουπακιά κι αν ήταν εξαγριωμένος... Ακόμη μια φορά, επίσης, οι συνθήκες στις οποίες διεξάγεται η δίκη αναδείχτηκαν με τραγικό τρόπο, όταν η μητέρα του Παύλου Φύσσα ήλθε πάλι πρόσωπο με πρόσωπο στο διάδρομο με κατηγορούμενους, που είχαν βγει από την αίθουσα και κατήγγειλε σαρκασμούς και γελάκια, στο πλαίσιο ενός ψυχολογικού πολέμου. Τη μετέφερε σηκωτή ο αδελφός της, με την ίδια να κλαίει απαρηγόρητη για «το αγόρι της, δύο μέτρα, που έβαλαν στη γη", ενώ "αυτοί έκαναν γιορτές"»... Η πρόεδρος διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget