ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου: Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς (VIDEO)


Άμεσα μέτρα προκειμένου να αποδοθεί στους αγρότες ολόκληρη η βασική ενίσχυση, χωρίς παρακρατήσεις, ζήτησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στη Βουλή, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Γενάρη, στη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει. Παράλληλα ζήτησε άμεσα μέτρα για μείωση του κόστους παραγωγής και επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, πολλοί αγρότες έκαναν «μαύρα» Χριστούγεννα, γιατί δεν δόθηκαν ή ήταν πετσοκομμένες οι επιδοτήσεις που περίμεναν, σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως σε νέους αγρότες. Τελικά, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα έπαιρναν έγκαιρα και γρήγορα ολόκληρες τις επιδοτήσεις ήταν κάλπικες, τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου. Επισημαίνοντας ότι αυτή η πολιτική για τις βασικές ενισχύσεις, αλλά και το νέο Ασφαλιστικό, είναι μέτρα που προστίθενται σε όλα αυτά τα σκληρά «μέτρα - εργαλεία» που πάρθηκαν και παίρνονται κατά της μικρομεσαίας αγροτιάς, με σκοπό να εξοντωθεί και νέος αριθμός μικρομεσαίων αγροτών, που κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι τώρα.

Μ. Μπόλαρης: Φταίνε οι εκκρεμμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης 

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, επέρριψε την ευθύνη στις εκκρεμμότητες που άφησε στο σημερινό υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ η προηγούμενη κυβέρνηση. Ωστόσο, παράθεσε μια σειρά στοιχεία και αριθμούς σχετικά με τις ενισχύσεις, που όμως αφορούν τα μεγάλα αγροτικά νοικοκυριά  και όχι τη μικρομεσαία αγροτιά. Να σημειωθεί άλλωστε ότι, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία, το 20% των αγροτών λαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων.

Δ. Μανωλάκου: Δώστε συγκεκριμένες απαντήσεις 

Θέλουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και απαντήσεις για το ζήτημα που θέσαμε, ζήτησε εκ νέου ανταπαντώντας η Διαμάντω Μανωλάκου, σημειώνοντας ότι δίκαια προχωρούν οι αγρότες σε κινητοποιήσεις. «Εμείς θα είμαστε μαζί τους και καλούμε και τους άλλους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους» είπε.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget